Cutremur în interiorul RCS-RDS: Ioan Bendei, omul de încredere al lui Zoltan Teszari, cel care controlează din umbră grupul de telecomunicaţii şi televiziune Digi24, şi-a dat demisia

Cutremur în interiorul RCS-RDS: Ioan Bendei, omul de încredere al lui Zoltan Teszari, cel care controlează din umbră grupul de telecomunicaţii şi televiziune Digi24, şi-a dat demisia

Ioan Bendei, vicepreşedinte şi director executiv al RCS-RDS, şi-a înaintat demisia din toate funcţiile din interiorul grupului din motive personale, a anunţat compania de cablu în marţi seară pe site-ul Bursei de la Bucureşti.

“Demisia a fost înregistrată marţi, 5 februarie 2019, dată începând cu care domnul Ioan Bendei nu va mai deţine o poziţie de conducere sau de reprezentare a RCS-RDS. Consiliul de administraţie al RCS-RDS va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor (A.G.A.) RCS-RDS pentru a desemna un nou membru în cadrul consiliului de administraţie. Până la decizia finală a A.G.A. societăţii RCS-RDS, Dan Ioniţă (40 de ani), director financiar al RCS-RDS şi al Societăţii, va fi cel de-al cincilea membru al consiliului de administraţie al RCS-RDS, cu mandat interimar”, se arată în raportul publicat de Digi pe site-ul Bursei de Valori.

În raport se mai menţionează că ceilalţi membri ai boardului director al RCS-RDS sunt Serghei Bugac (preşedinte), Valentin Popoviciu (vice-preşedinte), Mihai Dinei (membru neexecutiv) şi Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv).

“Societatea îi mulţumeşte domnului Ioan Bendei pentru aportul consistent la dezvoltarea RCS-RDS. Prin eforturile sale, alături de echipa de administratori ai RCS-RDS, aceasta societate a ajuns una dintre cele mai dinamice companii antreprenoriale din România şi liderul pieţei locale de servicii de cablu tv şi internet. Ioan Bendei (61 de ani) a fost vicepreşedinte şi administrator executiv în cadrul RCS-RDS, parcursul său profesional fiind legat de înfiinţarea şi evoluţia RCS-RDS pe piaţa românească.”,mai arată Digi.

Ioan Bendei era considerat drept omul care controla tot ce se întâmpla în interiorul grupului telecomunicaţii, cât şi cel care se ocupa de televiziunea Digi24, fiind omul de încredere al patronului RCS-RDS, Zoltan Teszari.

Această demisie vine după ce, pe 15 ianuarie, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pe Ioan Bendei în dosarul vânzării drepturilor de televizare ale meciurilor de fotbal din prima ligă. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel. (Detalii AICI)

Redăm, mai jos, comunicatul de presăRCSRDS:

Societatea doreste sa isi informeze actionarii si investitorii ca, pe data de 5 februarie 2019, Consiliul de administratie al filialei Societatii din Romania, RCS-RDS S.A. – “RCS-RDS”) a fost informat cu privire la demisia domnului Ioan Bendei (Vicepresedinte si administrator executiv in cadrul consiliului de administratie), care a decis, din motive personale, sa renunte la pozitia detinuta in cadrul Consiliului de administratie al RCS-RDS. Demisia a fost inregistrata marti, 5 februarie 2019, data incepand cu care domnul Ioan Bendei nu va mai detine o pozitie de conducere sau de reprezentare a RCS-RDS.

Consiliul de administratie al RCS-RDS va convoca Adunarea Generala a Actionarilor (A.G.A.) RCS-RDS pentru a desemna un nou membru in cadrul consiliului de administratie. Pana la decizia finala a A.G.A. societatii RCS-RDS, Dan Ionita (40 de ani), director financiar al RCS-RDS si al Societatii, va fi cel de-al cincilea membru al consiliului de administratie al RCS-RDS, cu mandat interimar.

Din Consiliul de Administratie al RCS-RDS mai fac parte Serghei Bulgac (Presedinte), Valentin Popoviciu (Vicepresedinte), Mihai Dinei (membru neexecutiv) si Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv).

Societatea ii multumeste domnului Ioan Bendei pentru aportul consistent la dezvoltarea RCS-RDS. Prin eforturile sale, alaturi de echipa de administratori ai RCS-RDS, aceasta societate a ajuns una dintre cele mai dinamice companii antreprenoriale din Romania si liderul pietei locale de servicii de cablu tv si internet. Ioan Bendei (61 de ani) a fost Vicepresedinte si administrator executiv in cadrul RCS-RDS, parcursul sau profesional fiind legat de infiintarea si evolutia RCS-RDS pe piata romaneasca.

Serghei Bulgac, Director General (Chief Executive Officer)