Ion Cristoiu: Criza Refugiaților are un mare câștigător, Rusia. E un adevăr pe care-l știe de mai mult timp Germania

Ion Cristoiu: Criza Refugiaților are un mare câștigător, Rusia. E un adevăr pe care-l știe de mai mult timp Germania
Foto: B1 TV

Marele câștigător din această criză a refugiaților care a creat haos în întreaga Europă este Rusia, este de părere Ion Cristoiu. Într-un editorial pe blogul său personal, ziaristul afirmă că nu mai există nicio îndoială că Rusia și-a sporit în ultimul timp ajutorul dat regimului Assad în lupta acestuia cu gruparea jihadistă a Statului Islamic, ajutor confirmat chiar de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

“Explicația renunțării la discreție, ba mai mult caracterul ostentativ al ajutorului dat regimului Assad stă, așadar, în deosebirea dintre cele două feluri de ajutoare: Ajutorul dat de Rusia lui Assad pentru a-i înfrînge pe rebeli era stînjenitor cîtă vreme rebelii erau prezentați în Occident drept luptători pentru democrație împotriva dictaturii lui Assad. Ajutorul dat de Rusia lui Assad pentru a-i înfrînge pe cei din Statul Islamic e în favoarea Moscovei, cîtă vreme Statul Islamic e văzut în Occident drept Răul absolut”, scrie jurnalistul.

În acest context, capitalele europene se întreabă de ce Occidentul nu face nimic penru a lichida Statul Islamic, cel care a provocat teroare în Siria și Libia, de unde vin cei mai mulți refugiați.

„Sunt unii care cred că Rusia profită de Criza refugiaților pentru a-l salva pe Assad. Aiurea! Rusia profită de Criza refugiaților pentru a se salva pe ea însăși în planul imaginii după Afacerea Ucraina. Mai precis pentru a se prezenta Europei occidentale drept cea care a salvat-o de dezastrul care e Noua Migrație”, precizează Cristoiu.

Iar pentru a-și atinge acest scop, Rusia este sprijinită de Germania, potrivit unei declarații a cancelarului german Angela Merkel, care a anunțat că țările europene trebuie să colaboreze cu Moscova și Statele Unite pentru a rezolva criza din Siria.

“Dacă merg pînă acolo cu bănuielile încît să susțin că aici ar fi o explicație a campaniei duse de Angela Merkel pentru a atrage spre Europa cît mai mulți refugiați, credeți că încep să bat cîmpii? Înainte de a răspunde, mai țineți cont de un lucru: De la declanșarea Crizei refugiaților, Războiul civil din Ucraina nu mai există pentru opinia publică occidentală. Și dacă nu mai există Războiul civil din Ucraina, nu mai există nici implicarea Rusiei, care poate să obțină în liniște ceea ce a vrut declanșînd Războiul civil: Stăpînirea mascată asupra Estului Ucrainei”, adaugă ziaristul.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)