Ion Cristoiu: De ce nu s-o fi făcut Klaus Iohannis filosof? Nu era nevoie să se deplaseze la Bruxelles. Putea să le trimită celorlalţi membri ai Consiliului ce se spune despre UE pe Wikipedia

Ion Cristoiu: De ce nu s-o fi făcut Klaus Iohannis filosof? Nu era nevoie să se deplaseze la Bruxelles. Putea să le trimită celorlalţi membri ai Consiliului ce se spune despre UE pe Wikipedia
foto: b1.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în „Gândul de joi” de pe blogul personal despre participarea președintelui Klaus Iohannis la reuniunea primului Consiliu European organizat dupa referendumul din Marea Britanie.

Cristoiu îl critică pe președinte spunând că Iohannis „a definit locul şi rolul nostru în UE prin formula, nimerită ca plasticitate, Sîntem şi noi pe-acolo”, fără a avea ceva de spus.

Cristoiu nu e mulţumit deloc de prestaţia lui Iohannis de la Bruxelles şi devoalează tot ce a făcut acesta la summit.
“Klaus Iohannis a ratat o nouă ocazie de a contrazice la Bruxelles zicerea Suntem și noi pe acolo!
România n-a avut nimic de spus în ampla dezbatere europeană privind poziţia Uniunii Europene faţă de emigranţi.
Întreaga noastră poziţie s-a limitat la reacţiile contradictorii faţă de cota impusă României.
Alte ţări – Ungaria, Polonia, au depăşit acest nivel de fată-n casă care are un cuvînt de spus doar dacă vrea sau nu să se lase violată de Jupîn, intervenind cu puncte de vedere răsunătoare în dezbaterea privind politica Uniunii în materie de emigranţi.”, a spus Cristoiu.

Imediat după această reuniune, fiecare lider a susținut câte o conferință de presă, printre care și Klaus Iohannis.

„Dincolo de impresia iritantă de măcăneală şi nu de spunere din întreaga personalitate, Declaraţia a fost o cumplită succesiune de idei de-a gata, tipice lui Klaus Iohannis.

Ce-a spus Klaus Iohannis, preşedintele celui de-al şaptelea stat al UE?
Citez din Declaraţie:
„Pentru că nu trebuie să uităm că Uniunea este un proiect destinat păcii, securităţii şi prosperităţii pe continentul nostru.
Acesta a fost şi mesajul pe care l-am transmis în numele României”.

Pentru asta nici nu era nevoie ca Klaus Iohannis să se deplaseze la Bruxelles.
Putea să le trimită celorlalţi membri ai Consiliului ce se spune despre UE pe Wikipedia.”, a mai spus Cristoiu.

Jurnalistul continuă prin a spune că președintele nu spune niciodată nimic concret, ci filosofeaza.

„Recunoaşteţi poziţia lui Klaus Iohannis din cei doi ani de mandat faţă de provocările din România şi din lume.
Urmăresc cu îngrijorare!
Urmăresc cu atenţie!
E nevoie de o reflecţie aprofundată!

Filosofii sunt recunoscuţi pentru înclinaţia lor de a reflecta în detrimentul lui a acţiona.
De ce nu s-o fi făcut Klaus Iohannis filosof?
Poate că România ar fi avut în fine un președinte în stare s-o afirme la Bruxelles și altfel decît o țară de mîna a treia!”, a continuat jurnalistul.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)