Ion Cristoiu, despre situația din penitenciare: „Dacă o societate nu se preocupă de asigurarea unor minime condiții de viață decentă celor ajunși după gratii zicând “Așa le trebuie”, eu i-aș împușca”

Ion Cristoiu, despre situația din penitenciare: „Dacă o societate nu se preocupă de asigurarea unor minime condiții de viață decentă celor ajunși după gratii zicând “Așa le trebuie”, eu i-aș împușca”
Foto: obiectiv.info

Jurnalistul Ion Cristoiu a scris în “Gândul de vineri” de pe blogul personal despre siutuația din penitenciare, după ce în ultimele zile mai mulți deținuți au protestat față de situația din pușcării.

„Dacă o societate nu se preocupă de asigurarea unor minime condiții de viață decentă celor ajunși după gratii zicînd Așa le trebuie. Eu i-aș împușca! înseamnă că societatea respectivă n-a depășit stadiul pitecantropic.

Am ținut să precizez asta luînd aminte la nepăsarea ONG-urilor lui Soros din România lui Klaus Iohannis la brutalitatea cu care Statul polițienesc român reprimă protestele din închisori.

E groasă rău cu protestele din închisori. După ce-mi dau seama? După faptul că Raluca Prună a autorizat împuşcarea deţinuţilor răzvrătiţi? Nu. Distinsa, cea care a apărut la o întrunire publică importantă cu plapuma pe ea, a susţine că drepturile omului sînt un lux.

Şi cum printre drepturile omului se numără şi cel de a trăi, a nu fi împuşcat pentru că protestezi, nu e un drept, e un lux”, a spus Cristoiu.

Jurnalistul continuă postarea pe aceeași temă, vorbind de reacția deținuților cu privire la atitudinea ministrului Justiției, Raluca Prună.

„A fost nevoie de o scînteie pentru ca pușcăriile să ia foc. Și această scînteie a fost tocmai aruncată în vînt, din nevoi de starletă mediatică, de Raluca Prună despre o posibilă amnistie.

A scrie împotriva protestelor unor semeni de a-i noștri care sunt ținuți mai rău decît trimișii de Stalin în ocnele din Siberia înseamnă a te descalifica în plan jurnalistic, deoarece peste tot în lumea civilizată jurnalistul apără individul împotriva Sistemului represiv și nu sprijină Sistemul represiv să comită abuzuri.

Deşi diferă din multe puncte de vedere, cei doi au publicat, la intervale diferite, în foile lor de luptă cam acelaşi text”, a mai spus acesta.

Ultima oră
00:00 - Primele concluzii după tragedia din București: Nu au fost asigurate în totalitate acele sprijiniri de maluri pentru a nu se genera acest eveniment
23:58 - Cum s-au dat de gol mai mulți români veniți din Luton, care au prezentat certificate COVID false. Raed Arafat: Acest lucru e extrem de grav, înseamnă că ești dispus să răspândești boala, că nu te interesează nimic
23:25 - Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor care refuză vaccinarea: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești? Tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți? (VIDEO)
23:11 - Raed Arafat, primele declarații după tragedia de la Biblioteca Națională: Aceste accidente denotă că nu s-a asigurat zona foarte bine
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri