Ion Cristoiu: Statul Paralel există și dă din coadă. Azi: Operațiunea Stingerea rapidă a Scandalului stîrnit de publicarea Raportului SIPA de către Evenimentul zilei

Ion Cristoiu: Statul Paralel există și dă din coadă. Azi: Operațiunea Stingerea rapidă a Scandalului stîrnit de publicarea Raportului SIPA de către Evenimentul zilei

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de luni", de pe blogul său, despre Raportul Comisiei Chiuariu în Afacerea Arhiva SIPA, publicat de Evenimentul Zilei.

Cristoiu mărturisește că a fost consultat redacția Evenimentul Zilei, înainte de a publica respectivul document.

"Înainte de trimiterea Raportului la tipar, am fost consultat de conducerea redacției, nițel descumpănită la gîndul de a publica un Document declarat Secret de serviciu", mărturisește Cristoiu pe blogul său.

Jurnalistul își împărtășește entuziasmul cu care a participat la luarea unei asemenea decizii, motivând că nu are legătură amănuntele prezente în respectivul raport, ci mai degrabă cu "satisfacția sentimentului pe care ți-l dă descoperirea unui document important pentru aflarea Adevărului despre un moment istoric".

Ion Cristoiu critică printre altele atitudinea presei din România față de documentul publicat de Evenimentul Zilei, declarând acid că "Locul documentului îl iau datul cu părerea, trăncăneala, fonfleul, știrea de tip Caracudi și ipotezele de azil de nebuni".

"Spre deosebire de presa americană, presa noastră nu cultivă documentul. Locul documentului îl iau datul cu părerea, trăncăneala, fonfleul, știrea de tip Caracudi și ipotezele de azil de nebuni.
Trăim un moment istoric.
După ani de ținere sub capacul Statului Paralel, întruchipat de Binomul SRI-DNA, a zeci de lovituri anticonstituționale, a folosirii șantajului, cătușelor și mai ales luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote, dezvăluirile curg zi de zi. Oameni siliți să tacă de teama arestării preventive, urmate de compromiterea imaginii de către Divizia Presă a Binomului, au curaj acum să iasă în ziare și la televiziuni pentru a mărturisi nu numai ce au suferit ei, dar și cum au făcut ei să sufere pe alții.

(…) Ar trebui ca Lovitura de presă dată deEvenimentul zileisă provoace un veritabil cutremur în viața noastră publică.
Nu provoacă.
Și nu pentru că Documentul n-ar fi fost veritabil, ci pentru că Statul Paralel, simțind primejdia ca inițiativaEvenimentul zileisă fie urmată și de alte ziare și televiziuni, și-a pus la bătaie întreaga Rețea din presă și din partide pentru a înăbuși ecoul stîrnit de apariția Raportului", notează Cristoiu pe blog.