Ion Petrescu, despre consolidarea prezenței americane în România: Coșmarul unei cuceriri parțiale a Dobrogei s-a terminat. SUA ne garantează independența, suveranitatea și integritatea teritorială (VIDEO)

Ion Petrescu, despre consolidarea prezenței americane în România: Coșmarul unei cuceriri parțiale a Dobrogei s-a terminat. SUA ne garantează independența, suveranitatea și integritatea teritorială (VIDEO)
Col. (r) Ion Petrescu, analist militar. Foto: captură B1 TV

Col. (r) Ion Petrescu a salutat venirea celor 5.000 de militari SUA, anunțată miercuri de președintele Joe Biden în marja Summitului NATO de la Madrid. „Americanii își întăresc pozițiile aici și garantează României că își păstrează independența, suveranitatea și integritatea teritorială”, a punctat analistul militar român, pe B1 TV, la Actualitatea cu Tudor Mușat.

Ion Petrescu, pe B1 TV, consolidarea prezenței militare americane în România

„După cum știți, astăzi dimineață a avut loc întâlnirea dintre președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Acolo, Biden a făcut în fața camerelor de filmat un gest pe care o să îl fac și eu – niciun inch, un inch fiind 2,4 centimetri, din teritoriul NATO, deci și din teritoriul României, nu va fi cedat adversarului ipotetic, care știm cu toții că la ora actuală, din perspectiva discursurilor oficiale de la Summitul NATO, îl constituie din păcate Federația Rusă.

«Din păcate» pentru că noi am visat cu toții o Europă a cooperării, și iată că am ajuns într-o Europă a confruntării”, a explicat Ion Petrescu.

Venirea militarilor americani va crea și locuri de muncă pentru români, spune analistul militar.

„Venirea celor 5.000 de militari americani, ca să îi lămurim pe telespectatorii dumneavoastră, vine după alt principiu decât cel al militarilor americani care se află acum în Germania. Acolo sunt cu familiile stabiliți 35.000 de militari, pe când cei 5.000 care vin în România vin pe baza principiului rotațional, fără familii, toate cheltuielile sunt asigurate de Pentagon, deci Departamentul Apărării, și în plus România, în mod firesc, va avea cetățeni care vor fi încadrați în facilități de servicii care se creează cu această ocazie.

Vor fi nenumărate locuri de muncă pentru români care vor face diverse servicii militarilor americani contra cost. Aș putea să spun fără teama de a greși că vor fi niște retribuții lunare mai mari decât alte retribuții care există în societatea noastră. Dacă privim din perspectivă pașnică și economică (…), este un câștig pentru România”, a continuat Ion Petrescu.

SUA își întărește pozițiile în România și ne garantează independența, suveranitatea și integritatea teritorială.

„Să nu uităm că americanii constituie coloana vertebrală, nucleul central al prezenței aliaților în România și prezența lor descurajează practic pe cei care s-ar gândi la un salt din Sevastopol la Constanța și ar fi bântuiți de coșmarul unei cuceriri parțiale a Dobrogei. Acest coșmar s-a terminat. Chiar într-adevăr pe timpul vieții noastre americanii își întăresc pozițiile aici și garantează României că își păstrează independența, suveranitatea și integritatea teritorială”, a mai spus Ion Petrescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest