Ion Petrescu, după discursul lui Zelenski: Ucraina numai cu „pieptul de aramă”, ca în Donbas, nu poate rezista tăvălugului rusesc. Într-un ecart de timp, regiunea va fi în întregime sub ocupația militară a Moscovei (VIDEO)

Ion Petrescu, după discursul lui Zelenski: Ucraina numai cu „pieptul de aramă”, ca în Donbas, nu poate rezista tăvălugului rusesc. Într-un ecart de timp, regiunea va fi în întregime sub ocupația militară a Moscovei (VIDEO)
Col. (r) Ion Petrescu, analist militar. Foto: captură B1 TV

Ucraina are un deficit de elicoptere, tancuri și piese de artilerie în regiunea Donbas și nu poate rezista tăvălgului rusesc numai cu „pieptul de aramă”, a declarat col. Ion Petrescu, analist militar, miercuri, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu, într-o aluzie la un vers celebru din poezia „Peneș Curcanul” a lui Vasile Alecsandri despre unul dintre eroii Războiului de Independență din 1877.

Ion Petrescu, pe B1 TV: Donbasul, într-un ecart de timp va fi în întregime sub ocupația militară a Moscovei

Întrebat despre ultimele evenimente de pe front și despre informația potrivit căreia Federația Rusă ar vrea să cucerească întreaga regiune est-ucraineană Donbas până la 1 iulie, analistul militar român a explicat: „Este ultimul discurs – în sensul cronologic, că vor fi și alte locuțiuni – al președintelui ucrainean Zelenski, care afirma că zilnic între 60 la 100 de militari ucraineni mor, alți 500 sunt răniți, ceea ce înseamnă pierderi zilnice estimate de șeful statului ucrainean de 600 de oameni. La efectivele pe care armata Ucrainei le recunoaște în momentul de față, 196.000 de militari, asta înseamnă că în 326 de zile ar fi decimată, făcând abstracție de concentrări, de mobilizări ș.a.m.d.”.

„De fapt, mesajul este pentru Occident, în general, și pentru Statele Unite ale Americii, în mod special, pentru că Ucraina numai cu «pieptul de aramă», cum se întâmplă în Donbas, unde au un deficit de elicoptere, de tancuri, de piese de artilerie, nu poate rezista tăvălăgului rusesc, dovadă că au apărut aceste termene corect menționate de dumneavoastră, și Donbasul, într-un ecart de timp, va fi în întregime sub ocupația militară a Moscovei”, a continuat Ion Petrescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)
18:28 - Localitate din România unde un apartament cu două camere poate fi cumpărat cu 6000 euro…mobilat. Te-ai muta acolo?
18:13 - DIICOT renunță la urmărirea penală față de o redacție căreia îi blocase activitatea și recunoaște că publicarea unui articol a dus la arestarea unui agresor
18:11 - Dana Dărăban, ACUE: Românii riscă să primească facturile la gaze și curent cu întârziere
18:01 - UE va legifera centralizarea informațiilor referitoare la sănătatea cetățenilor, politici de gestionarea a epidemiilor dar și procedurile de achiziție a medicamentelor în statele membre
17:50 - Marius Pașcan îi critică dur pe liberalii Virgil Popescu și Nicolae Ciucă: A ajuns un măscărici acest ministru. E un demagog sadea / Prăbușirea Armatei în sondaje are legătură și cu generalul din fruntea Guvernului (VIDEO)
17:48 - Directorul CIA susține că Putin nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear: „Poate fi destul de periculos și nesăbuit”
17:24 - Edi Iordănescu, scrisoare către fanii naționalei după campania dezolantă din Liga Națiunilor: „Fotbaliștii noștri sunt în pragul în care randamentul lor trebuie să atingă nivelul maxim”
17:24 - Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, anunță că 200.000 de noi recruți au ajuns în forțele armate ruse