Ipoteză uimitoare: "Particula lui Dumnezeu", descoperită de acceleratorul de particule LHC

Ipoteză uimitoare: "Particula lui Dumnezeu", descoperită de acceleratorul de particule LHC

Potrivit celor mai recente speculaţii, cel mai mare accelerator de particule din lume ar fi descoperit bosonul Higgs, o particulă subatomică cunoscută şi sub numele de „particula lui Dumnezeu”, informează Daily Mail.

Această ipoteză are la bază o notă internă anonimă care a fost postată parţial pe blogul matematicianului Peter Woit de la Universitatea Columbia.

Potrivit documentului, informaţia ar proveni de la fizicienii de la Large Hadron Collider (LHC), acceleratorul de particule construit de CERN în apropierea Genevei.

Părerile sunt împărțite în ceea ce priveşte această descoperire. În timp ce unii cercetători susţin că documentul este o farsă, alţii spun că ar putea fi o mare descoperire în fizica particulelor care ar ajuta la înţelegerea felului în care funcţionează universul.

Conform teoriei Modelului Standard din fizica particulelor, bosonul Higgs conferă masă tuturor celorlalte particule şi este crucial pentru a înţelege cum s-a format universul după Big Bang.

LHC, considerat cel mai precis instrument fizic creat de om, al cărui cost de producţie s-a ridicat la suma de 3,8 miliarde de euro, şi-a reluat experimentele ştiinţifice cu protoni în februarie.

Oamenii de ştiinţă încearcă să identifice bosonii Higgs, particule subatomice, instabile, numite şi „ale lui Dumnezeu”, cruciale pentru înţelegerea fizicii actuale, pe care mulţi le-au studiat fără să le fi văzut vreodată.

 

Tags:
Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)