“Jos Ponta!”, “Jos Oprea!”, “Jos Piedone!”: Protest cu 25.000 de oameni în centrul Capitalei. Manifestanţii au aprins lumânări în fața Primăriei Sectorului 4 (VIDEO)

“Jos Ponta!”, “Jos Oprea!”, “Jos Piedone!”: Protest cu 25.000 de oameni în centrul Capitalei. Manifestanţii au aprins lumânări în fața Primăriei Sectorului 4 (VIDEO)
Foto: B1 TV

UPDATE 1.00  Manifestanții au părăsit Piața Universității. Protestul s-a încheiat, informează Mediafax

UPDATE 00.00 La miezul nopții, unii dintre protestari s-au întors în Piața Universității, locul de unde a început ampla manifestație de marți seară, informează B1 TV.

UPDATE 23.25 Traficul în Piața Unirii din Capitală a fost restricționat din cauza proteselor, informează B1 TV.

UPDATE 23.00 Manifestanții au făcut o rugăciune, au aprins lumânări în fața primăriei Sectorului 4.

Unii dintre ei se îndreaptă spre clubul Colectiv, alții spun că vor merge direct la Universitate.

În rândul protestatarilor au apărut informații despre o confiscare a manifestației, pentru că au apărut fosți revolutionari și persoane din galeriile de fotbal, informează B1 TV.

#DIRECT_ONE_pbiv5f#

UPDATE 22.30 Protestatarii au ajuns la sediul Primăriei Sectorului 4, unde scandează ”Demisia!” și ”Hoții!”.

#DIRECT_ONE_thjial#

UPDATE 22.10 Manifestanții au ajuns în apropiere de clădirea Parlamentului. Traficul în Piața Constituției este blocat, informează B1 TV. Oamenii s-au oprit în fața Parlamentului. O parte dintre ei au vrut să sară gardul, să intre în curte, însă jandarmii au intervenit și i-au oprit.

Acum protestatarii se îndreaptă către Primăria Sectorului 4.

#DIRECT_ONE_zp0kto#

UPDATE 22.00 Protestatarii se îndreaptă spre Parlament.

UPDATE 21.30 Manifestanții au ajuns în fața ministerului de Interne unde scandează ”Demisia!”. Protestatarii s-au așezat în genunchi în fața ministerului, informează B1 TV.

În fața sediului MAI sunt mii de oameni, mulți dintre ei tineri, care cer demisia ministrului Gabriel Oprea, transmite corespondentul B1 TV.

”Organizare nu există, se aude că s-ar fi dus în Sectorul 4, la primărie, sau vor să se ducă. Cred că cel mai bine ar fi să te duci la cei care au dat autorizațiile. Trebuie să ne focalizăm exact pe problemă, cel în cauză, cred că vinovatul principal este Oprea și trebuie să nu plătească numai cu funcția. Suntem un grup de studenți care vrem să venim aici seară de seară”, a declarat un protestatar, în timp ce în spatele lui un grup de manifestanți scanda ”Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă!”.

#DIRECT_ONE_sr1l6o#

#DIRECT_ONE_bmyzql#

UPDATE 21.15
Proteste au loc marți seară și în mai multe orașe din țară. Mii de oameni au ieșit pe străzile din Brașov, Ploiești sau Miercurea Ciuc, având aceleași scandări ca protestatarii din Capitală. Aceștia cer demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea. Sunt scandări și împotriva ISU și a funcționarilor corupți din administrația centrală și locală. (Detalii AICI)
 
UPDATE 21.00
Protestatarii au pornit pe Calea Victoriei și se îndreaptă către sediul ministerului de Interne, transmite corespondentul B1 TV.

UPDATE 20.00 15.000 de protestatari s-au strâns în Piața Victoriei.

UPDATE 19.50 Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”XPress”, de pe B1 TV, Robert Turcescu, aflat în mijlocul protestatarilor, a declarat că la manifestație participă foarte mulți tineri.

”Sunt niște copii, sunt extrem de hotărâți. Știu exact ce vor. Se scandează ”Jos Guvernul!”, ”Jos Ponta!”, ”Jos Oprea!”, ”Demisia!”. S-a cântat ”Deșteapă-te, române!”. Sunt oameni foarte tineri. Este protestul unei generații”, a povestit Robert Turcescu.

#DIRECT_ONE_b04bt7#

UPDATE 19.30 Manifestanţii au ajuns în fața Guvernului, unde se aflau zeci de jandarmi, care le-au oprit înaintarea spre clădire, informează Mediafax.

Oamenii s-a îmbrâncit cu forțele de ordine. Se scandează ”Jandarmeria apară hoția!”, informează B1 TV.

Protestatarii cer demisia primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a premierului Victor Ponta și a vicepremierului Gabriel Oprea.

UPDATE 19.15 Bulevardul Lascăr Catargiu a fost blocat pe ambele sensuri.

Un moment special a fost acela când o autospecială de pompieri care se afla pe stradă a fost aplaudată de participanții la miting, transmite corespondentul B1 TV.
#DIRECT_ONE_ri01xm#

#DIRECT_ONE_ooazrk#

UPDATE 18.50 Câteva mii de persoane se află în Piața Universității, blocând bulevardul Magheru, informează B1 TV.

Din datele de pe teren, oamenii se îndreaptă spre Guvern și nu spre Primăria Sectorului 4, așa cum anunțaseră inițial.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a împiedica producerea incidentelor.

”Mai multe persoane au blocat zona Piața Universității, bulevardul central. Jandarmii vor organiza dispozitive de protejare a acestora. Vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura ordinea publică în zonă, pentru a preveni unele incidente și pentru a asigura siguranța persoanelor. Facem estimări operative, nu cifre care sunt destinate publicității. Mai mulți negociatori discută cu unii din liderii acestei adunări și vom încerca să aflăm care este intenția lor și care este finalitatea acestui eveniment. Sunt mai multe grupuri care acționează, nu ca un tot unitar, ci independent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

#DIRECT_ONE_fdq8jk#

UPDATE 18.40  Piața Universității a fost blocată de protestul oamenilor care cer demisia lui Cristian Popescu Piedone, informează B1 TV. La ora 18.30 sunt aproximativ 500 de oameni s-au adunat în Piața Universității pentru a protesta și a cere demisa lui Piedone pe care îl consideră vinovat de tragedia din clubul Colectiv.

Traficul în Piața Universității este blocat. Nu se poate circula pe bulevardul Magheru.

Cel mai probabil, oamenii urmează să plece în marș către Primăria Sectorului 4, după care vor să se îndrepte spre clubul Colectiv și apoi să se întoarcă în Piața Universității.

#DIRECT_ONE_3dvk8j#

Patru zile, 32 de morţi, iar primarul Piedone se ascunde în spatele comunicatelor de presă. Marți a transmis din nou că localul morţii nu avea nevoie de avizul pentru stingerea incendiilor când a obţinut autorizaţia de funcţionare. Oamenii sunt însă nemulţumiţi şi cer ca primarul Sectorului 4 să răspundă pentru tragedie. Câteva sute de protestatari s-au strâns marți seară în Piaţa Universităţii, cerând demisia lui Cristian Popescu Piedone, informează B1 TV.

Oamenii s-au organizat pe Facebook, pe pagina ”Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători”, însoţită de mesajul ”Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificaţi în numele şpăgii!”.

Ei și-au dat întâlnire la fântâna de la Universitate, unde au adus flori și au aprins lumânări.

Protestatarii au venit cu steaguri şi cu pancarte pe care scrie „Corupţia ucide”, „Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România”, „Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României”, potrivit Mediafax. Oamenii strigă „Ruşine să vă fie”, „Piedone nu uita, va veni şi vremea ta”, „Jos Oprea” şi „Jos Ponta”.

#DIRECT_ONE_flfgz1#