Klaus Iohannis, despre situația de pe plan local din punct de vedere al capacității de testare: Este un sistem care a fost elaborat de experți recunoscuți și care se bazează pe criterii obiective (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre situația de pe plan local din punct de vedere al capacității de testare: Este un sistem care a fost elaborat de experți recunoscuți și care se bazează pe criterii obiective (VIDEO)
FOTO SIMBOL: Hepta.ro / Zuma Press / Nicolas Maeterlinck

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri seară, într-o conferință de presă, că sistemul testării cazurilor de coronavirus este unul elaborat de experți recunoscuți de la noi și care se bazează pe criterii obiective.

”Acest sistem pe care l-ați prezentat succint este un sistem care a fost elaborat de experți recunoscuți de la noi și care se bazează pe criterii obiective. Sigur, putem să ne întrebăm cât de perfect este sistemul. Cred că nu există niciun sistem perfect în pandemie, însă până în momentul de față se vede că aceste criterii au reflectat destul de acurat realitatea din teren”, a spus șeful statului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis: Nu trebuie să căutăm vinovați. Trebuie să căutăm soluții pentru a evita răspândirea necontrolată a coronavirusului

Totodată, președintele României a afirmat că tot ceea ce s-a putut face în privina stopării răspândirii Covid-19 s-a făcut.

”În ce privește numărul de bolnavi, suntem în pandemie și ceea ce s-a putut face, s-a făcut. Nu cred că trebuie să căutăm, acum, vinovați. Noi trebuie să căutăm soluții pentru a evita răspândirea necontrolată a bolii în populație”, a spus Iohannis.

Cât despre situația de la Unifarm, care are în depozite ventilatoare și echipamente anti-Covid, șeful statului a menționt că ”cu siguranță acele ventilatoare, măști șamd trebuie puse în circulație și folosite acolo unde este nevoie, și sunt convins că asta se va întâmpla în viitorul apropiat”.

Klaus Iohannis: „În România, lucrurile au fost gestionate bine”

Totodată, Iohannis a spus că nu este cazul de lockdown în România, cel puțin pentru moment. Până acum, pandemia a fost gestionată bine, a declarat președintele în cadrul conferinței de presă susținute miercuri, 28 octombrie.

„Vedeți că aflăm de la buletinele de știri că pandemia este în extindere, dar în realitate, lucrurile au fost gestionate bine la noi, până acum.

Statele din despre care vorbiți (n.r. – cele din vestul Europei) au un număr de cazuri mult mai mare, chiar raportat la populație. S-au luat măsuri drastice, dar noi nu ne dorim acest lucru. Spun de fiecare dată că trebuie să combatem extinderea acestei epidemii. Cu mască, distanță, igienă, autoritățile cu măsurile care au fost impuse și sistemul de sănătate, cu extinderea capacității la ATI.

De la începutul pandemiei, numărul de paturi de la ATI s-a dublat, de la începutul pandemiei. Nu ne dorim un lockdown. deocamdată, situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”, a declarat Klaus Iohannis.