Klaus Iohannis începe luni o vizită de două zile în Italia

Klaus Iohannis începe luni o vizită de două zile în Italia
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis va începe luni o vizită oficială de două zile în Italia, unde va avea întâlniri cu numerosși oficiali, dar și cu  şi cu reprezentanţii diasporei şi cu studenţi români din Italia., potribit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Astfel, șeful statului va avea convorbiri cu omologul său italian, Sergio Mattarella, cu Preşedintele Senatului, Pietro Grasso și cu preşedintele Consiliului de Miniştri, Matteo Renzi.

De asemenea, Iohannis de va întâlni cu luni și cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Republica Italiană, iar marți va purta discuții cu studenţi români din Republica Italiană.

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma este cu atât mai importantă cu cât, la scrutinul din noiembrie 2014, cei mai mulţi români din diaspora care s-au prezentat la vot au fost în Italia, mulți dintre ei așteptând la cozi uriaşe la secţiile de votare pentru a-și exercita dreptul constituțional.

De la preluarea mandatului, în luna decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a mai avut vizite oficiale în Franţa, Germania, Polonia, Republica Moldova şi Ucraina.

O următoare vizită externă a preşedintelui României va fi, cel mai probabil în luna mai, în Spania, țară în care trăiește, de asemenea, o importantă comunitate de români.