Klaus Iohannis l-a invitat pe Regele Mihai la învestitura sa

Klaus Iohannis l-a invitat pe Regele Mihai la învestitura sa

UPDATE JOI: Klaus Iohannis infirmă faptul că l-a invitat pe Rege să participe la învestitura sa. Președintele ales arată, într-un mesaj postat pe Facebook, faptul că informația eronată a fost preluată de pe un cont care nu îi aparține. (Detalii AICI)

A fost sărbătoare la Palatul Elisabeta. Regele Mihai I şi-a serbat ziua de naştere şi onomastica la Palatul Elisabeta. Majestatea Sa a împlinit, pe 25 octombrie, 93 de ani, aşa că Regele Mihai I i-a invitat pe toți românii din țară și din Republica Moldova la evenimentul „Porți Deschise” de la Palat. La ceremonie a fost invitat şi preşedintele ales al românilor, Klaus Iohannis. Cu această ocazie, președintele ales al României l-a invitat pe Rege la ceremonia sa de învestitură, care va avea loc la sfârșitul lunii viitoare.

Peste 1.000 de oameni s-au strâns să-i ureze La mulţi ani Regelui Mihai I. Cu toţii au fost salutaţi şi de majestatea Sa, principesa Margareta şi principele Radu de la balconul Palatului Elisabeta, în timp ce fanfara „Muzica Reprezentativă a Armatei” a interpretat Imnul Regal. La ceremonie a luat parte şi preşedintele ales al românilor, Klaus Iohannis.

Participanţii la eveniment au fost întâmpinaţi la poarta reşedinţei Familiei Regale de Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” şi de patru călăreţi ai Jandarmeriei Române. Manifestarea a avut şi un moment surpriză, 200 de porumbei fiind eliberaţi de la un alt balcon al Palatului.

Cea de-a 93-a aniversare a Regelui Mihai I, din 25 octombrie, a fost marcată printr-o serie de evenimente, între care o ceremonie de decorări, o recepţie la Castelul Peleş şi un concert de gală la Ateneul Român.

Iohannis l-a invitat pe Regele Mihai la învestitura sa