Klaus Iohannis l-a primit luni, la Cotroceni, pe noul ambasador al SUA în România

Klaus Iohannis l-a primit luni, la Cotroceni, pe noul ambasador al SUA în România
Foto: B1 TV

Noul ambasador agreat al SUA în România, Hans G. Klemm, a fost primit, luni, la Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii scurte de preluare a funcției.

„Bine ați venit în România. Este o plăcere să vă primesc aici”, a afirmat Iohannis, după ce Hans Klemm și-a prezentat scrisoarea de acreditare ca ambasador în România, informează Agerpres.

Tot în cursul zilei de luni luni, noul ambasador al Statelor Unite a fost primit și de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, cei doi oficiali discutând despre proiectele strategice de tipul celui de la Deveselu, dar şi despre includerea României în Programul Visa Waiver.

„Schimbul de opinii dintre cei doi oficiali a evidenţiat nivelul excelent şi privilegiat al relaţiilor româno-americane, care în acest an aniversează 135 de ani de existenţă”, ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu exprimând „aprecierea faţă de contribuţia SUA la asigurarea securităţii României”, se arată într-un comunicat al MAI.

Într-un mesaj video postat pe contul de Facebook al Ambasadei SUA, Klemm spune că nu este străin de cultura, istoria și limba română datorită regretatului profesor universitar român Matei Călinescu, cel care l-a îndrumat în anii studenției. (Detalii AICI)