Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au participat la dineul găzduit de Regele Spaniei în ajunul Summitului NATO de la Madrid (FOTO)

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au participat la dineul găzduit de Regele Spaniei în ajunul Summitului NATO de la Madrid (FOTO)
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat marți la dineul de gală pe care l-au găzduit Regele Felipe al VI-lea și Regina Letitzia cu prilejul Summitului NATO, care debutează miercuri la Madrid. Șeful statului român a fost însoțit la dineu de soția sa, Carmen Iohannis.

Klaus Iohannis va sublinia importanța fundamentală a deciziilor pentru consolidarea posturii pe Flancul Estic al NATO

La Summitul NATO de la Madrid sunt așteptate decizii istorice care vor marca evoluția Alianței în anii ce urmează.

„În cadrul Summitului, Președintele Klaus Iohannis va saluta reflectarea, în Noul Concept Strategic, în mod realist, a situației actuale de securitate, plecând de la recunoașterea Rusiei ca amenințare principală la adresa NATO, precum și menționarea, pentru prima dată, a importanței strategice a regiunii Mării Negre pentru securitatea euroatlantică. Președintele României va sublinia, în cadrul discuțiilor, importanța fundamentală a deciziilor privind consolidarea pe termen lung a posturii aliate de descurajare și apărare pe Flancul Estic, în măsură să răspundă situației de securitate regionale actuale”, spunea Administrația Prezidențială în prefațarea evenimentului.

„Totodată, Președintele României va accentua contribuția semnificativă a țării noastre la sprijinirea Ucrainei, pe plan umanitar și în diminuarea riscurilor legate de securitatea alimentară, precum și susținerea acordată de România partenerilor celor mai vulnerabili, mai ales cei din Vecinătatea Estică, în special Republica Moldova și Georgia. De asemenea, Președintele României va evidenția necesitatea de consolidare a parteneriatelor, inclusiv cu partenerii globali cu aceeași viziune”, mai preciza Administrația Prezidențială.

Șeful statului român va reitera sprijinul ferm al României politica NATO a „Ușilor Deschise”, inclusiv pentru aderarea Finlandei și Suediei la Alianța Nord-Atlantică.

Turcia a acceptat chiar marți să susțină cele două candidaturi și să retragă vetoul care le împiedica intrarea în Alianță.

Urmăriți B1TV.ro și pe