La asistente se poate, la doctori…mai rar sau deloc? O asistentă a fost dată afară după ce ar fi jignit o pacientă

La asistente se poate, la doctori...mai rar sau deloc? O asistentă a fost dată afară după ce ar fi jignit o pacientă
Sursă foto: Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani / Facebook

O asistentă medicală din secţia de Pediatrie a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani a fost sancţionată  dur după ce ar fi avut un comportament nepotrivit faţă de pacienţi, a anunțat azi instituția medicală.

Conform cadrelor medicale, aceasta nu ar fi fost la prima abatere disciplinară de acest gen.

Asistenta a intrat în atenția presei după ce a fost acuzată că ar fi adresat injurii unor părinţi care au ajuns la spital, în această vară, cu o fetiţă de 11 luni aflată în stare febrilă.

Sancționată cu desfacerea contractului de muncă

„Urmare a sesizării primite la sediul unitatii in urma cazului apărut în presa, în data de 18.08.2022, în care o pacienta și soțul acesteia, ajunsi în Urgenta, cu copilul lor în vârstă de 11 luni, în noaptea de 17.08.2022, au fost întâmpinați de către asistenta de garda cu un limbaj suburban și cu un comportament inadecvat pentru un cadru medical, spitalul a demarat o ancheta, a cărui rezultat este: – Având în vedere plângerea scrisa înregistrata la sediul unității ;

– Ținând cont de caracterul repetat al abaterii disciplinare al asistentei medicale, aceasta fiind anterior sancționată pentru săvârșirea unei abateri disciplinare similare; – Având în vedere că potrivit art.77, alin.1, pct.1 și pct.6 coroborat cu art 78, alin.1, lit.c din Regulamentul intern al spitalului, nerespectarea oricăreia dintre obligațiile prevazute la art.66 din Regulament, precum și atitudinea necorespunzătoare și comportamentul nepoliticos și necivilizat fata de pacienți constituie abatere disciplinara gravă ;
– In temeiul art.248, ali. 1, lit.e coroborat cu art. 61, lit. a din Codului Muncii și în baza hotărârii Comitetului Director al spitalului, asistenta medicala din sectia pediatrie a fost sancționată cu desfacerea disciplinara a contractului individual de muncă, începând cu data de 06.09.2022.
Pe aceasta cale, reiteram faptul ca toleranta conducerii spitalului judetean pentru astfel de comportamente este zero”, au precizat reprezentanţii conducerii unităţii medicale pe pagina de facebook a instituției.

Conducerea Spitalului Judeţean din Focșani a fost criticată în anumite comentarii ale unor pacienți pe pagina de facebook amintită că nu ar aplica același tratament dur și în cazul altor cadre care au comportament inadecvat.

Plângerea a fost făcută de părinţii unui copil de 11 luni care, în noaptea de 17 iulie, au ajuns la UPU Pediatrie; aceștia au relatat că asistenta de gardă ar fi avut faţă de aceştia un limbaj indecent pentru un cadru medical.

Acuzațiile aduse asistentei medicale

Reacția conducerii spitalului vine după ce, recent, o femeie s-a plâns pe internet că asistenta s-a comportat urât cu ei când au fost cu fetița bolnavă la spital.

„Ajung la urgențe cu fetița mea de 11 luni, la ora 5:20, având febră 39,3. Ciocănesc discret la ușă … nimic… Ciocănesc a doua oară, în continuare nimic. Împreună cu soțul meu, hotărâm să intrăm. Dintr-o dată, se deschide o altă ușă, de unde iese o “doamnă” abia trezită din somn și evident deranjată de prezența noastră. Se uită la noi, închide ușa și spune următoarele, citez: “Să-mi bag p***, îi găsește dracii numai la ora asta să vină. Ferească Dumnezeu”. Inițial am crezut că nu aud bine, astfel i-am răspuns nedumerită: “Poftim?!”, ea răspunzându-mi: “Ce poftim? Vă găsiți doar la ora asta să veniți.” (Menționez că toate astea țipând). Vă spun sincer că am rămas șocată, nu-mi venea să cred că se întâmplă cu adevărat. Bineînțeles, nu o să spun că noi am tăcut din gură și să înghit nesimțirea acestei femei, am reacționat, la care ea a început să țipe că va suna la poliție, încă nu ne-am lămurit pentru ce anume”, a povestit femeia.

Ea a mai scris că paznicii de acolo doar stăteau și se uitau și păreau că au mai văzut acest comportament la asistentă.

„Prin urmare, am amenințat-o pe dânsa că o voi filma dacă nu încetează să urle și a hotărât să închidă geamul și să tragă draperia. Îmi pare foarte rău, pentru că știu că nu suntem singurii care trec prin așa ceva și sunt nevoiți să accepte asemenea comportamente din partea celor care nu merită nici măcar titlul pe care îl au. Prin urmare, am plecat acasă, cu un copil de 11 luni, cu temperatura de 39,3. Mulțumim Spitalului Județean”, a mai susținut mămica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:54 - Marcel Boloș: Egalizarea vârstei de pensionare la bărbați și femei este prevăzută în PNRR. Avem și sistemul de facilități pentru a stimula rămânerea în câmpul muncii până la 70 de ani / Câți bani ar putea pierde România (VIDEO)
20:42 - Fără drept de joc, Simona Halep s-a prăbușit în clasamentul WTA. Pe ce loc a ajuns românca
20:39 - Un bărbat a ajuns în instanță pentru că își deranja vecinul făcând grătare prea des / „Mirosul era neplăcut”
20:32 - Șoferii care ucid oameni pe șosele nu vor mai avea dreptul să conducă o anumită perioadă: Guvernul aduce noi modificări care limitează accesul în trafic al conducătorilor auto condamnați
20:32 - Coșul de cumpărături cu produse de bază este tot mai scump / Cât a ajuns să coste și ce spun românii
20:24 - Mihai Tudose: Alegerile anticipate nu sunt pe agenda PSD. Președintele Iohannis, singurul care poate să ducă România în acest scenariu (VIDEO)
20:15 - Minoră de 13 ani din București, dispărută în timp ce mergea spre școală. Poliția cere ajutorul populației
20:04 - În ce orașe din România sunt cele mai scumpe bilete pentru transportul în comun
19:56 - Bogdan Chirițoiu: Industria asigurărilor este cea mai sancționată de către Consiliul Concurenței. Am transmis o serie de propuneri pentru a corecta deficiențele legislative existente
19:56 - Galactic, singura fabrică românescă de ciocolată, și-a cerut insolvența: „Am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri”