Laura Codruța Kovesi, despre dosarul lui Victor Ponta: Acheta este aproape finalizată, mai sunt de administrat câteva probe (VIDEO)

Laura Codruța Kovesi, despre dosarul lui Victor Ponta: Acheta este aproape finalizată, mai sunt de administrat câteva probe (VIDEO)
Foto: lepopulaire.fr

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a spus marți că ancheta în dosarul premierului Victor Ponta este aproape finalizată.

„Procurorul de caz va decide când finalizează ancheta. La momentul actual, acheta este aproape finalizată, mai sunt de administrat câteva probe”, a spus Kovesi, fiind întrebată despre o eventuală  soluţie în dosarul lui Victor Ponta.

Ultima dată, premierul Victor Ponta a fost audiat la DNA săptămâna trecută, când a făcut o cerere pentru a fi disjunsă din ”dosarul mare”, Turceni-Rovinari, partea care îl vizează pe el.

Ponta a fost audiat la DNA şi în 19 august, când procurorii au anunţat că au pus sechestru asigurător pe un apartament al premierului pentru a recupera prejudiciul de 51.321 de lei care ar fi fost produs de acesta prin complicitate la evaziune fiscală, sumă stabilită în urma expertizei efectuate în dosarul „Turceni – Rovinari”.

Premierul este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni-Rovinari.

În același dosar, Dan Șova este  cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Laura Codruța Kovesi, despre dosarul lui Victor Ponta