Laura Oprean, delegată de Daniel Morar în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție

Laura Oprean, delegată de Daniel Morar în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție

Laura Oprean este noul șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru următoarele șase luni, informează Parchetul General într-un comunicat de presă.

„Prin ordin al domnului Daniel Marius Morar, prim adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus delegarea, începând de astăzi, 02.10.2012, pentru o perioadă de 6 luni, a doamnei Laura Oprean (procuror şef adjunct direcţie) în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată în comunicat.

Decizia vine după ce Laura Codruța Kovesi a anunțat luni, la finalul mandatului, că l-a delegat pe Daniel Morar interimar la Parchetul General, pentru următoarele 6 luni.

Aceasta a declarat că a luat această decizie, întrucât Daniel Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei instituţii, colaborează cu instituţiile europene, participând la evaluăril în cadrul MCV, are experineţa necesară pentru a asigura măsurile de continuitate şi stabilitate în ce priveşte activitatea Ministerului Public.

Urmăriți B1TV.ro și pe