Legătura neștiută dintre rinichi și cafea / Care sunt beneficiile acestei băuturi și ce boală previne consumul regulat

Legătura neștiută dintre rinichi și cafea / Care sunt beneficiile acestei băuturi și ce boală previne consumul regulat
Foto: Pixabay

Cafeaua este una dintre cele mai apreciate și consumate băuturi ale românilor. Mulți o savurează pentru mirosul de neegalat sau pentru a avea o stare mai bună de-a lungul zilei, însă puțini știu cât de benefică este cafeaua și pentru sănătate.

Aceasta are un efect protector asupra rinichilor, reducând într-un mod considerabil riscul de insuficiență renală, scrie digi-world.tv.

Legătura fabuloasă dintre cafea și rinichi

Cafeaua este băutura responsabilă de sănătatea rinichilor, iar veștile sunt bune pentru consumatorii înrăiți. Pentru a avea efectele așteptate și pentru a reduce riscul de insuficiență renală, specialiștii recomandă să bem cel puțin o ceașcă în fiecare zi.

Studiul care atestă aceste informații a fost realizat a institutul Johns Hopkins Medicine pentru peste 14.000 de adulți cu vârsta medie de 54 de ani. Persoanele în cauză au fost monitorizate într-un interval de 24 de ani, iar 1.700 dintre acestea au suferit de insuficiență renală acută.

Odată ce au eliminat factorii precum dieta și statusul socioeconomic, specialiștii au putut observa că riscul acestei probleme medicale a fost cu 15% mai mic în cazul acelora care au consumat cafea în mod constant.

Riscul de a dezvolta insuficiență renală a fost cu atât mai mic la persoanele care au băut 2 sau 3 căni pe zi.

Explicația care se ascunde în spatele acestei legături fabuloase dintre rinichi și cafea este reprezentată de faptul că anumiți compuși activi din cofeină îmbunătățesc transportul de oxigen prin rinichi, mai scrie sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti