Turiștii sunt uimiți de prețurile de pe litoralul românesc. Cât costă o cafea la pahar în Eforie Nord

Turiștii sunt uimiți de prețurile de pe litoralul românesc. Cât costă o cafea la pahar în Eforie Nord
Foto: Pixabay

Românii care au ales să plece în vacanță, pe litoralul românesc se plâng de prețurile ridicate pe care le găsesc în staţiuni. În pofida acestui fapt, există și locuri cu prețuri ce „nu mușcă”, cum ar fi Eforie Nord.

Diminețile, pentru majoritatea oamenilor, sunt frumoase dacă încep cu o ceașcă de cafea. Nopțile de distracție de pe litoral cer și mai multă cafea. Prețurile pentru acest produs diferă de la stațiune la stațiune.

Ce preț are o cafea în Eforie Nord

Spre exemplu în Eforie Nord pentru un pahar de cafea de la automat turiștii scot din buzunar doar doi lei. Staţiunea este cunoscută pentru preţurile mici, din acest motiv este şi preferată de români în acest an.

La polul opus se află Mamaia. În staţiunea preţurile au explodat. Pentru o cafea de la aparat turiştii sunt nevoiţi să plătească între 10 și 12 lei. Situația se schimbă dacă vreți să vă răsfățați cu o cafea la terasă, acolo va trebui să plătiți între 18 și 20 de lei.

Ce beneficii are cafeaua cu lapte

Unele persoane consideră că această băutură ar trebui servită cu lapte, de aceea medicul Mihaela Bilic a dezvăluit ce se întâmplă în organismul uman atunci când o bei cu lapte, notează Cancan.

„Cafeaua cu lapte încălzește și…slăbește.

În momentul în care punem mult lapte peste cafea se produce un fenomen interesant: taninurile din cafea, în mediul acid din stomac, determină precipitarea proteinelor din lapte. Cu alte cuvinte laptele se „brânzește”. „Cafeaua cu lapte este indigestă”, au strigat vocile răuvoitoare ce au mediatizat acest proces nevinovat, îl cunoaște orice mamă al cărui bebeluș regurgitează după ce a supt. E absolut natural și 100% fiziologic ca laptele să precipite în stomac.

Amănuntul care a fost omis este faptul că laptele, în această formă semi-lichidă, stă în stomac 2-3 ore, ne stimulează senzația de sațietate și ne ține de foame. Un pahar de caffe latte poate ține loc de mic dejun sau poate fi gustarea perfectă pentru persoanele care vor să slăbească, are doar 100 de calorii! Atenție însă la adaosul de zahăr sau miere în compoziție, 2 lingurițe zahăr sau 1 plic de miere= 50cal.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Țineți cont că laptele are deja lactoză, un glucid ce-i dă gustul dulce, deci încercați să vă mulțumiți cu acest zahăr pus de natură. Altă recomandare ar fi să folosiți lapte cu măcar 1,5% grăsime, gustul este net superior, diferența de calorii e minimă și are avantajul de a face o spumă minunată, care intensifică plăcerea. Puneți totul într-un pahar, nu într-o cană, în felul acesta și ochii vă vor fi încântați de culoare. Savurați cu inghițituri mici, folosiți chiar și un pai, și veți vedea cum o banală cafea se poate transforma într-un răsfăț pentru simțuri și un prieten pentru siluetă.

Italienii au inventat regulile nescrise ale cafelei care sună cam așa:

– pentru trezire și după mesele copioase se bea cafea neagră

– pentru plăcere și ținut de foame se bea caffe latte”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră