Lia Olguța Vasilescu, trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită (VIDEO)

Lia Olguța Vasilescu, trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită (VIDEO)
Foto: cotidianul.ro

Primărița Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA pentru luare de mită, informează B1 TV.

În același dosar a mai fost dispusă trimiterea în judecată sub control judiciar a lui Radu Cosmin Preda, la data faptelor administratorul public al Craiovei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la luare de mită și spălare de bani, și a Elenei Daniela Popescu, la data faptelor reprezentant al unei asociații non profit, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Camera preliminară de la Tribunalul București va analiza documentele trimise de către DNA cu privire la Vasilescu, trimisă în judecată pentru luare de mită, spălare de bani și folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Olguța Vasilescu este acuzată că în campania electorală din 2012, în care a și câștigat primul mandat, ar fi obținut sume de bani pe care le-ar fi mascat în mai multe contracte. Aceleași acuzații i se aduc și în ceea ce privește acordarea unor contracte unor oameni de afaceri din Craiova. Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor și conturilor primăriței.

Lia Olguța Vasilescu, trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită

#DIRECT_ONE_xxn7hx#