Liderul Sindicatului Europol: Am văzut Poliția la raport ca urmare a solicitării Președintelui / Ar fi fost interesant să vedem câte o conferință după fiecare eveniment care a zguduit societatea / Au fost invitați și inculpați (VIDEO)

Liderul Sindicatului Europol: Am văzut Poliția la raport ca urmare a solicitării Președintelui / Ar fi fost interesant să vedem câte o conferință după fiecare eveniment care a zguduit societatea / Au fost invitați și inculpați (VIDEO)

Ar fi fost interesant să vedem câte o conferință de presă a Poliției Române după fiecare eveniment important care a zguduit societatea, însă nu am văzut, a declarat liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru, în contextul conferinței organizate luni de reprezentanții Poliției pentru a da explicații cu privire la controversata licitație pentru achiziția de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis.

Liderul Sindicatului Europol, pe B1 TV, despre licitația pentru BMW-uri și conferința Poliției Române

Întrebat dacă au existat acuzații sau chiar amenințări la adresa Sindicatului Europol, Cosmin Andreica a afirmat: „Noi suntem obișnuiți cu așa ceva. Până la urmă, dacă trebuie, ne cerem și scuze că avem capacitatea de a face niște judecăți de opinie și judecăți de valoare, pentru că noi, prin pozițiile noastre, nu am făcut decât să emitem niște constatări cu privire la licitația propriu-zisă”.

„Noi, de fiecare dată, am început discursul nostru cu privire la faptul că era necesar, absolut necesar, să fie achiziționate astfel de autospeciale de mare viteză pentru Poliția Rutieră, în condițiile în care ultimul lot cu această destinație a fost în 2001, însă cu toate acestea noi nu am făcut altceva decât să ne uităm în caietul de sarcini, să analizăm din prisma informațiilor din surse deschise anumite aspecte”, a continuat el.

„Eu cred că noi oarecum suntem țapi ispășitori pentru faptul că imaginea Președintelui a fost atrasă în acest scandal ca urmare a unor dezvăluiri făcute de jurnaliștii de investigații. Sub o formă sau alta, am văzut Poliția Română la raport ca urmare a solicitării domnului Președinte în așa fel încât să nu fie afectată imaginea dumnealui”, a adăugat președintele Sindicatului Europol.

„Prejudiciul de imagine pe care ni-l alocă domnul inspector general nu ne este datorat nouă sub nicio formă, ci mai degrabă șefilor care fac afirmații de genul `mă urc pe tine`, așa cum am prezentat cazul de la Caraș-Severin, a șefilor care interzic polițiștilor să își facă datoria, a situațiilor în care șefii nu au capacitatea de a gestiona situații de criză”, a mai spus Cosmin Andreica.

„Ar fi fost interesant să vedem câte o conferință de presă după fiecare eveniment important care a zguduit societatea, însă nu am văzut acest lucru, e prima conferință de presă de această amploare pe care o vedem în legătură cu o licitație, conferință de presă în care nu ni s-au spus elemente suplimentare, ci au fost reiterate aceleași aspecte pe care le-am evidențiat și noi, că a fost un singur ofertant în această piață competitivă în care trăim, că anumite dotări nu au fost incluse în acest pachet și urmează să fie achiziționate ulterior sau aspecte ce vizează modul de desfășurare a licitației publice”, a punctat el.

Întrebat cine face presiuni după dezvăluirile sindicatului, Cosmin Andreica a adăugat: „Pot să vă spun că la conferința de presă, cel puțin, au fost invitate niște personaje care au calitatea de inculpat și sunt lideri de sindicat, pentru a aplauda oarecum sau pentru a susține această conferință de presă. Noi n-am fost invitați acolo așa cum era firesc. În fine, unul dintre foștii lideri de sindicat, să spun așa, este chiar membrul unui partid politc nou înființat, deci am avut și o componentă de prezență a unui factor politic la acea conferință de presă, singurul de altfel, care iar ridică niște semne de întrebare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe