Liderul Sindicatului Europol, despre „acțiunea de intimidare” din Poliție și haosul din subordinea lui Lucian Bode: „Un astfel de management nu are ce căuta într-o instituție” (VIDEO)

Liderul Sindicatului Europol, despre „acțiunea de intimidare” din Poliție și haosul din subordinea lui Lucian Bode: „Un astfel de management nu are ce căuta într-o instituție” (VIDEO)
Foto simbol: Poliția Română / Facebook

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, spune că la dispoziția agenților au fost puse chestionare „tocmai pentru a-i determina să înțeleagă că nu mai trebuie să aplice avertismente”. „Un astfel de management nu are ce căuta într-o instituție”, a afirmat el, joi, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Declarația vine în contextul în care, recent, liderul Europol susținea că „în Poliția Română tocmai a fost declanșată o amplă acțiune de intimidare a polițiștilor rutieri care aplică «avertisment»”.

Liderul Sindicatului Europol, pe B1 TV: „Există această presiune pe care nu o putem accepta”

Întrebat dacă se întâmplă să existe polițiști care aplică ordinul dictat de șefii instituției pentru a nu mai fi date avertismente, ci amenzi, în condițiile în care este nevoie de bani la buget, Cosmin Andreica a explicat: „Într-adevăr, erau acele chestionare puse la dispoziția agenților care trebuiau să justifice avertismentele din lunile precedente pe care le-au aplicat și să spună de ce le-au aplicat, în ce context, ce au avut de luat în considerare, tocmai pentru a-i determina să înțeleagă că nu mai trebuie să aplice avertismente. Eh, un astfel de management nu are ce căuta într-o instituție”.

„Noi trebuie să ne gândim la modalități și maniera în care să prevenim astfel de fapte, iar cu privire la buget e clar că există această intenție și există această presiune pe care nu o putem accepta”, a continuat el.

„Gândiți-vă că, în cazul Poliției Locale, administrațiile publice locale cheltuie sute de milioane anual, există polițiști locali care au salarii de două ori mai mari decât al unui polițist care lucrează în dosare penale complexe, nu mai vorbesc despre dotare. Tot ce are Poliția Locală, vorbim de dotări de ultim moment, că vorbim de mașini electrice, că vorbim de pistoale, că vorbim de toate celelalte mijloace din dotare pe care nici măcar nu le folosesc. Noi ne-am chinuit zeci de ani de zile cu pistolul Carpați, de exemplu”, a adăugat Cosmin Andreica.

„Nu mai vorbesc de salarizare. Sunt polițiști locali cu 8.000 – 9.000 de lei salariu încadrați pe studii medii, în condițiile în care polițiști care au studii superioare, care lucrează în structurile Poliției Judiciare, care, apropo, a devenit cea mai neatractivă structură din sistem în momentul de față, au salarii de 3.500 de lei. Este revoltător!”, spune liderul Sindicatului Europol.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”