Liderul unioniștilor, George Simion: "Apelul nostru către liderii politici, către președintii de partide, este să ne primească la dialog în cadrul zilei de mâine" (VIDEO)

Liderul unioniștilor, George Simion: "Apelul nostru către liderii politici, către președintii de partide, este să ne primească la dialog în cadrul zilei de mâine" (VIDEO)
Foto: B1TV

George Simion, liderul Acțiunii 2012 și marșului din București de sâmbătă care a avut parte de incidente cu jandarmii, a venit în platoul B1TV și a vorbit despre acțiunea sa și despre cerințele pe care le are pentru clasa politică.

"A văzut o doamnă în vârstă la telefon faptul că mi-a rupt jandarmii hainele și mi-au chiar bluza, pantalonii nu mai zic, și mi-a adus doamna o geaca ca sa imi țină de cald pentru că noaptea asta o să rămânem în Piața Universității. Îi mulțumesc! Au venit oameni și ne-au adus ceai, cafea. Sunt tineri care au venit de la Chișinău și sunt în corturi în Piața Universității, locul unde noi românii ne-am câștigat libertatea.

Au venit mii de bucureșteni la marș ăn susținerea celor din Chișinău și din restul țării, și deja au venit în Piața Universității îi invit și pe ceilalți bucurești care ne văd alături de noi să ne cunoască și să îi cunoască pe acești tineri frumoși de la Chișinău.

Am vrut să tragem un semnal de alarmă pentru clasa politică. Aparent clasa politică a trimis jandarmii pe noi. Nu știu cum să înțeleg asta.

E al cincilea an când organizăm marșul pentru Basarabia. Niciodată nu am pățit așa ceva. Noi din an în an suntem mai mulți și aici și la Chișinău. La Chișinău au fost 50.000 de oameni în stradă pe 27 martie de ziua Unirii Basarabiei cu România.

Eu nu știu cum s-au poziționat liderii politici, fiind la secțiile de politie. Apelul nostru către liderii politici, către președinți, către domnul Dragnea, către doamna Gorghiu, către Tăriceanu, către domnul Băsescu, și ceilalți de la partidele nou apărute, este să ne primească la dialog în cadrul zilei de mâine, când pot dânșii, noi o să dormim la cort, putem oricând să venim. Vrem să dialogăm. Vrem să dialogăm și cu premierul Cioloș

Anul trecut când au venit tot tinerii ăștia, domnul președinte a plecat din țară și nu a fost de găsit la Cotroceni să îi întâmpine cu o vorbă bună și să le zică că sunt bine primiți acasă. Poate o să facă bucureștenii gestul ăsta și poate Basarabia o să fie primită acasă cu brațele deschise. Noi mereu zicem noi vrem, basarabenii nu vor, dar nu vedem faptele. Din partea politicienilor până acum am văzut multă demagogia, sunt noi cu Basarabia e România în toată țara, ei vor să vorbească despre lucrul ăsta dar nu să facă fapte concrete" a declarat acesta.

Liderul uniunoniștilor, George Simion: "Apelul nostru către liderii politici, către președintii de partide este să ne primească la dialog în cadrul zilei de mâine" (VIDEO)

#DIRECT_ONE_bf9x79#