Liliana Toderiuc, inspector școlar general adjunct al Capitalei: Inclusiv la grădiniță va fi activitate online / Suntem mai pregătiți decât în martie (VIDEO)

Liliana Toderiuc, inspector școlar general adjunct al Capitalei: Inclusiv la grădiniță va fi activitate online / Suntem mai pregătiți decât în martie (VIDEO)
foto: Pixabay

Liliana Toderiuc, inspector școlar general adjunct al Capitalei,a oferit mai multe detalii, luni dimineață, în contextul în careîn ședința de astăzi a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență se va propune suspendarea cursurilor cu prezență fizică în București pentru o perioadă de 14 zile. „Inclusiv la grădiniță va fi activitate online”, a precizat oficiala, potrivit EduPedu.ro.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Liliana Toderiuc, inspector școlar general adjunct, despre situația școlilor din Capitală

„În primul rând, măsurile pe care Inspectoratul Școlar al Municipiului București împreună cu Direcția de Sănătate Publică le va propune astăzi în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, care va avea loc la Prefectură, au în vedere pe primul loc sănătatea, dar pot să vă garantez că față de luna martie, când a început această pandemie și am fost nevoiți să intrăm cu școala pe suspendarea cursurilor și învățărea online, de data aceasta suntem mult mai pregătiți. Colegii noștri din unitățile de învățământ vor asigura continuarea învățării în fiecare școală pentru fiecare copil, pentru fiecare nivel de învățământ”, a declarat Liliana Toderiuc.

Oficiala susține că „tabletele au fost toate distribuite către unitățile de învățământ. Au ajuns la elevi, astăzi voi face o verificare că într-adevăr fiecare elev care avea dreptul să primească acea tabletă din cele 8.057 de tablete a și primit-o. În același timp, pot să vă asigur că toți elevii pentru care s-au făcut solicitări de achiziții de tablete cu programul Ministerului Educației și Cercetării în luna aprilie, pentru toți au sosit tabletele și pentru toți am făcut această livrare săptămâna trecută. Mai avem două proiecte pe care vom achiziționa și ne vom preocupa ca nevoile care au sosit ulterior, după luna aprilie, să fie acoperite în cel mai scurt timp posibil, pentru că știți că trebuie să respectăm și o procedură de achiziții. Ele au fost demarate. Vorbim, pe de o parte, de Hotărârea de Guvern 756, prin care avem posibilitatea și avem bani să achiziționăm și echipamente tehnologice pe lângă echipamentele medicale, și mai vorbim și de OUG 144, de asemenea, prin care vom putea să achiziționăm echipamente tehnologice pentru unitățile de învățământ, pentru copii, pentru cadrele didactice”.

Declarațiile Lilianei Toderiuc vin în contextul în care Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat că Inspectoratul Școlar va propuneComitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență suspendarea activităților didactice cu prezență fizică pe un interval de 14 zile, ca urmare a faptului că, duminică,rata de incidență a depășit pragul de 3 la nivelul Capitalei.

Întrebată ce se va întâmpla dacă luni rata de infectare va fi sub 3 la mie, Monica Anisie a răspuns: „Asta poate să vă răspundă Direcția de Sănătate Publică. Noi trebuie să ne raportăm la ceea ce s-a întâmplat ieri, și anume rata a depășit 3 la mia de locuitori. Prin urmare, propunerea Inspectoratului Școlar va fi de suspendare a activităților didactice față în față pentru 14 zile. Dacă în cadrul Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență se va lua o altă decizie, asta trebuie să așteptăm că înțeleg că astăzi, la ora 15,va fi convocat Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență”.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)