Lipsa toaletelor publice rămâne o problemă în stațiunile de pe litoralul românesc. Turist: Fac pe mine până ajung la cazare

Lipsa toaletelor publice rămâne o problemă în stațiunile de pe litoralul românesc. Turist: Fac pe mine până ajung la cazare
Foto: Administrația Națională ”Apele Române”

Deși fiecare operator de plajă ar trebui să asigure grupuri sanitare, acestea lipsesc în continuare în multe dintre stațiunile românești de la Marea Neagră, arată un reportaj Știrile Pro TV.

Lipsa toaletelor publice, o problemă pe litoralul românesc

Spre exemplu, în Vama Veche sunt deschise doar uneori, iar în Costinești sunt doar două. În schimb, regula este respectată în Mamaia.

Deși în weekend sunt 15.000 de turiști pe plaja din Vamă, pentru aceștia funcționează doar patru toalete, iar ele sunt deschise oricum doar în câteva intervale orare din zi.

„Cred că cea mai bună soluție este să înoți 10 minute în larg și să îți faci nevoile în Marea Neagră”, a mărturisit un tânăr.

”Dacă aș avea nevoie la toaletă și nu găsesc nicio toaletă aici, m-aș duce repede la cazare”, a spus un altul.

”Nu cred că rentează, fac un sfert de oră de aici până la cazare, cred că fac pe mine”, afirmă un alt turist.

În baruri și restaurante există grupuri sanitare, însă este sunt destinate clienților.

În Costinești, una dintre stațiunile aglomerate de la Marea Neagră, există două toalete, dar pot fi folosite și cele de la terase. Tariful este de 2 lei.

În cele două eforii au fost montate 23 de toalete ecologie, iar administratorii asigură câte două fiecare. Toate sunt disponibile gratuit.

Operatorii plajelor din Mamaia pun și ei la dispoziție toalete fiecare. Accesul este gratuit doar pentru clienți. Ceilalți turiști trebuie să plătească 2 lei pentru a le folosi.

Urmăriți B1TV.ro și pe