Londra: A început cursa pentru cele mai bune locuri la Jocurile Olimpice din 2012

Londra: A început cursa pentru cele mai bune locuri la Jocurile Olimpice din 2012
Foto: london2012.com

Cursa pentru biletele de la Jocurile Olimpice din Londra a început marţi. Un sfert din cele 8,8 milioane de locuri  nu sunt puse la vânzare, deoarece mii de bilete sunt rezervate de politicieni şi persoane publice.

Deşi evenimentul are loc în Marea Britanie, britanicii nu au prioritate în faţa străinilor la achiziţionarea biletelor.

Oficialii au declarat că se aşteaptă la un număr mare de cumpărători ai biletelor, şi că a existat riscul unei căderi a sistemului, când vânzările oficiale au început.

Preţurile biletelor pentru adulţi costă de la 20 până la 2000 de lire, depinzând de sport, de dată şi de loc. Copiii sub 17 ani sunt taxaţi mai puţin, iar suma obţinută din vânzările biletelor este aşteptată să ajungă la 500 de milioane de lire.

Aproximativ 2,5 milioane de persoane, incluzând 100.000 din afara Marii Britanii, s-au înscris în cursa pentru bilete, iar pe 24 iunie se vor hotărî fericiţii posesori ai biletelor.

Jocurile Olimpice vor începe pe data de 27 iulie, anul viitor, şi vor dura până pe 12 august.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)