Ludovic Orban: Drum expres sau chiar autostradă, pentru deplasarea rapidă între Constanţa şi granița de sud a litoralului

Ludovic Orban: Drum expres sau chiar autostradă, pentru deplasarea rapidă între Constanţa şi granița de sud a litoralului
Foto: gov.ro

Premierul României Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul a prevăzut realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui drum expres sau unei autostrăzi care să permită fluidizarea circulaţiei rutiere între municipiul Constanţa şi granița de sud a României.

Ludovic Orban: Am prevăzut realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia fie a unui drum expres, fie a unei autostrăzi

Mai exact, primul ministru a spus că este necesar un drum expres sau o autostradă care să permită deplasarea rapidă între staţiuni.

”Am prevăzut realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia fie a unui drum expres, fie a unui drum pentru a fi pe autostradă, care să nu treacă prin localităţi şi care să aibă legături cu toate staţiunile dintre Constanţa şi graniţa de sud a României. Se va realiza acest proiect, e clar că necesitatea acestui drum expres sau chiar autostradă, care să permită deplasarea rapidă între staţiuni, este un proiect necesar, care va fi realizat”, a declarat Ludovic Orban, la Eforie, la prezentarea programului de nisipare a zonei de coastă turistică, proiect finanţat din fonduri europene, scrie Agerpres.

Costel Alexe, despre proiectul de reabilitare al plajelor: „Va fi extinsă în larg cu până la 100 de metri”

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat în cursul zilei de joi că plajele de pe litoralul românesc vor fi extinse cu până la 100 de metri, suprafața acestora urmând să crească cu 200 de hectare.

„Guvernul României sprijină şi o va face în continuare acest proces de combatere a eroziunii costiere. Astăzi, avem cel mai important proiect de mediu în acest sens. Peste 840 de milioane de euro care sunt investite în a doua etapă a proiectului prin care pe o lungime de 30 de kilometri vom reuşi nu doar să combatem eroziunea costieră, fapt care ar fi dus ca în următorii 10-20 de ani România pe anumite porţiuni să nu mai fi avut plaje, reuşim prin acest proiect să dăm o şansă biodiversităţii astfel încât au fost prinse măsuri pentru prima oară, evident, refacerea ecosistemelor marine şi de conservare a biodiversităţii şi poate cel mai important pentru întreaga societate românescă şi este vestea bună prin acest proiect suprafaţa plajelor României va fi dublată (…) Astfel, în anumite porţiuni de pe litoralul românesc plaja va fi extinsă în larg cu până la 100 de metri, iar la finalul acestui proiect, prin aceste tehnologii inovative, de mare precizie, cu specialişti foarte buni, nu doar din România, ci şi din întreaga Europă, vom reuşi să creştem suprafaţa plajelor României cu peste 200 de hectare”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, în timpul întâlnirii de la Eforie.

Totodată, Ludovic Orban a explicat faptul că extinderea plajelor ar putea face litoralul românesc mai atractiv pentru turiști.