Ludovic Orban: Urmărim cu mare atenție eficiența măsurilor pe care le-am dispus / Ce spune premierul despre scenariul în care România ar putea avea 10.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19 (VIDEO)

Ludovic Orban: Urmărim cu mare atenție eficiența măsurilor pe care le-am dispus / Ce spune premierul despre scenariul în care România ar putea avea 10.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19 (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că autoritățile urmăresc cu atenție dacă măsurile restrictive pe care le-au dispus pentru a limita răspândirea noului coronavirus își dovedesc eficiența.

Ludovic Orban spune că autoritățile urmăresc cu atențieeficiența măsurilor impuse pentru a limita răspândirea COVID-19

„Urmărim cu mare atenție eficiența măsurilor pe care le-am dispus. Obiectivul nostru este să reducem numărul de infectări, să stopăm creșterea și aplicăm toate deciziile pe care le-am luat în momentul în care am introdus starea de alertă”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă România ar putea ajunge la 10.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19, așa cum arată unele estimări, prim-ministrul a răspuns: „Sunt estimări pesimiste. Nu vreau să dăm aceste estimări. Treaba noastră, ca Guvern, este să utilizăm toate pârgiile legale, toate resursele umane, toată infrastructura de care dispunem pentru a putea stopa răspâdnirea virusului”.

Ludovic Orban: Urmărim cu mare atenție eficiența măsurilor pe care le-am dispus / Ce spune premierul despre scenariul în care România ar putea avea 10.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19

Peste 5.700 de noi cazuri de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțatsâmbătăcă, în ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 5.753 de noi cazuri deCOVID-19. În același interval, la nivel național au fost prelucrate 36.181 de teste. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.448 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În acest moment, 923 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie din țară. De asemenea, de vineri până sâmbătă și-au pierdut viața alți 101 români infectați cu noulcoronavirus.

Alexandru Rafila vorbește despre posibilitatea ca România să ajungă la 10.000 de cazuri zilnice de coronavirus

MediculAlexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat vineri seară, că este foarte posibil ca în România, pânăla sfârșitul anului 2020, să se declanșezecarantinape regiuni. Asta în condițiile în care estimează căvor fi cel puțin 10.000 de noi infectări pe zi.

„Cazurile noi care apar aduc alte cazuri noi, tot mai multe. Probabil, spre sfârșitul lunii decembrie, în limita altor măsuri, cred că numărul de cazuri la sfârșitul acestei luni (n.r. – decembrie) va înregistra un număr cu 5 digiți, adică vor fi cel puțin 10.000 de cazuri pe zi. Nu vreau să dau nicio cifră pentru ATI, dar, la numărul acesta de cazuri, capacitatea de la Terapie Intensivă este sigur depășită. Iar asta are consecință directă în ceea ce privește mortalitatea”, a spus Alexandru Rafila la Digi 24.