Lux cu iz penal la Poarta Albă: Un raport al Ministerului Justiției arată că deținuții cunoscuți erau privilegiați în raport cu cei de rând (VIDEO)

Lux cu iz penal la Poarta Albă: Un raport al Ministerului Justiției arată că deținuții cunoscuți erau privilegiați în raport cu cei de rând (VIDEO)

Corpul de control al ministerului Justiţiei ar putea sesiza DNA cu privire la anumite nereguli care se petrec după gratii. Sunt vizaţi fraţii Becali, dar şi Cristi Borcea, care ar fi dus sau duc încă o viaţă de huzur în loc de una de pocăinţă.

Mai multe nereguli au fost găsite în urma raportului ministerului Justiției. Giovanni Becali, Victor Becali și Cristian Borcea s-au reîntors recent de la penitenciarul Jilava la Poarta Albă și a ieșit la iveală faptul că ar fi cazați pe secția a-9-a unde condițiile sunt diferite de cele din restul închisorii.

În raportul corpului de control al ministrului Justitiei, obţinut de Hotnews, este descrisă pe larg problema controversata a carților scrise în penitenciarul Poarta Albă. De exemplu, Gigi Becali a ieşit din închisoare mai devreme cu 184 de zile, datorita muncii prestate la Academia de Fotbal a lui Gheorghe Hagi și a cărților scrise în închisoare, se arată în raport.

Acesta a scris 5 carți în timpul detenției, iar pentru acest lucru, pedeapsa i-a fost redusă cu 150 de zile. Inspectorii au însă dubii mari că patronul Stelei putea să scrie cartea "Becali și Steaua" în numai 7 ore. O cerere facută de acesta, plină de greșeli, a fost descoperită de autoritați.

„Am fost în voit şi în acest timp am acesat siteul Parlamentului Europei şi al României mi-am reîmprospătat memoria cu discursurile şi acţiunile mele despre care vreau sa scriu" scria Gigi Becali în cererea sa potrivit raportului Corpului de control.

Şi numele lui Ioan Becali apare în raport. El ar fi muncit aproape 200 de ore şi ar fi scris trei cărţi. După ce au analizat şi au cerut mai multe înscrisuri conducerii penitenciarului, experţii suspectează că

"Statutul jucătorilor de fotbal prin prisma regulamentelor interne și internaționale" ar fi un plagiat.

De un regim preferenţial s-ar fi bucurat şi fostul ministru Miron Mitrea. El ar fi lucrat pentru firma unei cunoştinţe.

Ceilalţi deţinuţi au fost discriminaţi şi nu s-au bucurat de aceleaşi privilegii pe care le-au avut infractorii cunoscuţi, arată raportul. Concluziile vor ajunge şi la conducerea Administraţiei Penitenciarelor, iar şefii de la Poarta Albă ar putea fi sancţionaţi.

„Scriitorii din penitenciare" au fost puși pe jar de Ministerul Justiției după ce în luna iunie reprezentanții instituției au anunțat că se pregătește un proiect de lege, potrivit căruia indiferent câte lucrări vor scrie condamnaţii după gratii, reducerea pedepsei nu va fi mai mare de 20 de zile. Până la începutul anului, un deţinut putea să-şi reducă sentinţa cu câte 30 de zile pentru fiecare carte publicată.

Lux cu iz penal la Poarta Albă: Un raport al Ministerului Justiției arată că deținuții cunoscuți erau privilegiați în raport cu cei de rând

#DIRECT_ONE_2i5lti#