MAE: Avertisment pentru românii care vor să ajungă în Bulgaria pe la Ruse. Traficul rutier se va desfășura pe o singură bandă de circulație

MAE: Avertisment pentru românii care vor să ajungă în Bulgaria pe la Ruse. Traficul rutier se va desfășura pe o singură bandă de circulație
Foto: Facebook / Politia de Frontieră

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze acest teritoriu către Grecia sau Turcia că, prin punctul comun de frontieră dintre România și Republica Bulgaria, Giurgiu-Ruse, în perioada 19 – 26 iunie 2022, se desfășoară pe tronsonul bulgar al podului Prieteniei Giurgiu – Ruse lucrări de reabilitare a suprafeței drumului național I-2, pe ruta Ruse-Razgrad, de la km 0 + 000 la km 1 + 057.

Pe timpul nopții, segmentul de drum va fi liber pentru circulația rutieră. Pe timpul zilei, în zona de reparație a Podului, traficul rutier se va desfășura pe o singură bandă de circulație, fiind dirijat de indicatoare și semnalizatoare rutiere. Astfel, pentru perioada menționată, se preconizează înregistrarea unor timpi de așteptare ridicați pentru trecerea frontierei prin punctul comun de control Giurgiu-Ruse.

Recomandări MAE

Pe acest fond, MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei bulgare deschise traficului internațional, după cum urmează:

  • la frontiera româno-bulgară: Giurgiu-Ruse, Calafat–Vidin, Negru Vodă–Kardam, Vama Veche–Durankulak, Lipnița–Kainardja și Dobromir–Krushari (ultimile două puncte cu orar de funcționare între orele 08:00-20:00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Ostrov–Silitra, Bechet–Oryahovo (ferry), Turnu Măgurele-Nikopol (ferry) și Zimnicea-Svishtov (ferry) (ultimele două puncte cu program de funcționare între orele 08:00-20:00);
  • la frontiera bulgaro-elenă: Kulata–Promachonas; Makaza–Nimfea (masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t); Ilinden–Exohi (traseu ocolitor pentru PCTF Kulata, ruta spre Kavala); Kapitan Petko Voivoda–Ormenion (ruta spre Alexandropolis); Zlatograd–Termes și Ivaylovgrad–Kiprinos (ultimile două punctedoar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t).
  • la frontiera bulgaro-turcă: Kapitan Andreevo–Kapikule; Lesovo–Hamzabeyli; Malko Târnovo–Derekoy (ultimul punct de trecere a frontierei prezintă o infrastructură redusă și înregistrează în mod constant timpi măriți de așteptare).

„De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zona punctului comun de frontieră Giurgiu-Ruse, iar conducătorii auto să adopte o conduită preventivă, să circule cu viteză adecvată și să respecte cu strictețe semnalizarea rutieră temporară montată pe pod și indicațiile/semnalele autorităților de control aflate la fața locului. În această perioadă este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de autocamioane.

Astfel, cetățenii români sunt sfătuiți să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă și alimente și să mențină în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare, iar companiile românești de transport internațional de marfă / pasageri să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, prin luarea în considerare a posibilității înregistrării unor timpi măriți de așteptare la trecerea frontierei, și asigurarea resurselor necesare de apă și alimente persoanelor transportate”, se arată într-un comunicat MAE.

Urmăriți B1TV.ro și pe