MAE către turiştii români: Reprogramaţi sejururile în Egipt. Operatorii să nu rişte viaţa oamenilor

MAE către turiştii români: Reprogramaţi sejururile în Egipt. Operatorii să nu rişte viaţa oamenilor

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat asupra faptului că situaţia de criză continuă, iar aceasta se poate extinde pe întreg teritoriul Egiptului.

Începând cu data de 14 august 2013, autorităţile egiptene au anunţat că s-a instituit starea de urgenţă şi au fost impuse restricţii de circulaţie, care se aplică în 14 guvernorate, respectiv în Cairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, South Sinai, North Sinai, Fayoum și Qena.

Este interzisă circulaţia în intervalul orar 19.00 şi 06.00. Starea de urgenţă va fi valabilă 30 de zile, transmite ministerul.

„Se recomandă cetăţenilor români care au programate sejururi în stațiunile de la Marea Roșie să le reprogrameze, iar celor aflați în stațiunile Hurghada și Sharm el Sheikh să nu părăsească zona hotelurilor și să renunțe la excursiile ce presupun  deplasarea în afara lor. Siturile arheologice și muzeele sunt închise pe o perioadă nedeterminată”, se arată în comunicatul ministerului de Externe.

MAE recomandă operatorilor români din turism să manifeste maximum de profesionalism și să nu riște viața cetațenilor români în baza asigurărilor primite de la operatorii egipteni privind siguranța stațiunilor egiptene.

Cetăţenii români care se află în această ţară sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Egipt şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.