”MAE zăpăcește oamenii de cap și îi dezinformează” Șeful Asociației Naționale a Agențiilor de Turism acuză Ministerul de Externe că strică vacanțele românilor

”MAE zăpăcește oamenii de cap și îi dezinformează” Șeful Asociației Naționale a Agențiilor de Turism acuză Ministerul de Externe că strică vacanțele românilor
Foto: wall-street.ro

Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, acuză Ministerul Afacerilor Externe că le strică vacanțele românilor și îi panichează fără motiv de fiecare dată când are loc, undeva în lume, un eveniment care se rezolvă chiar de a doua zi.

Burcea a mai acuzat Ministerul că ”îi înnebunește” pe oameni și că îi dezinformează ”cu răutate”. În sprijinul afirmațiilor sale, el a susținut că, sâmbătă seară, cei care au intrat pe site-ul MAE puteau afla că nu se zboară dinspre și spre Turcia, lucru care era neadevărat.

"Asta e o dezinformare, pentru că niciodată nu au fost închise toate aeroporturile. E de prost gust că MAE nu face altceva decât să spună lucruri neadevărate de câte ori apar astfel de evenimente și să influențeze deciziile românilor. MAE trebuie să calmeze, nu să inflameze populația", a declarat Alin Burcea pentru profit.ro.

Acesta a criticat Ministerul și pentru atenționarea de călătorie emisă pentru Turcia sâmbătă.

"E prost anunțul lor de aseară și mi se pare un management prost la nivelul Ministerului de Externe. Nu doar că ne afectează business-ul, dar o astfel de recomandare dă peste cap zeci de mii de vacanțe. Dai peste cap programul la oameni, îi zăpăcești de cap, îi înnebunești", a mai afirmat Alin Burcea pentru profit.ro.

Acesta a mai spus că MAE ar trebui să calmeze populația, nu să o inflameze: "Avem 7-8.000 de români acolo, în Antalya și Bodrum, și ce facem, stârnim panică? Noi, turoperatorii români, avem circa 100 de ghizi acolo, care vorbesc cu oamenii și iau pulsul. Oamenii sunt bine, sunt la plajă, și în loc să spună că vacanțele se desfășoară normal, ei pun paie pe foc și se apucă să spună că, aoleu…".

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)