Magistrații CAB au decis ca Rudel Obreja să rămână în arest preventiv

Magistrații CAB au decis ca Rudel Obreja să rămână în arest preventiv

Rudel Obreja rămâne în arest preventiv, au decis, joi, magistrații Curții de Apel București.

Curtea de Apel Bucureşti i-a respins definitiv contestaţia lui Rudel Obreja şi a menţinut decizia de arestare luată pe 5 februarie de Tribunalul Bucureşti.

Rudel Obreja este acuzat de procurorii DNA că, în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, ar fi pretins de la Sorin Ovidiu Vîntu, denunţător în dosar, suma de un milion de euro.

„În schimbul sumei pretinse de 1.000.000 euro a lăsat să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din completul învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului. Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de denunţător, în calitate de inculpat în respectiva cauză penală, împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii. Suspectul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro să fie remisă înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa de 800.000 euro, după obţinerea soluţiei favorabile”, susţine DNA.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe