MAI: 237 de drumuri judeţene blocate, 127 de localităţi izolate, 39 de decese în ultimele două săptămâni

MAI: 237 de drumuri judeţene blocate, 127 de localităţi izolate, 39 de decese în ultimele două săptămâni
Foto: libertatea.ro

Potrivit datelor centrailzate ale MAI pentru ultimele zile, codul portocaliu a dus la blocarea a 237 de drumuri judeţene şi la izolarea a 127 de localităţi.

Cel mai mult au fost afectate judeţele Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Buzău şi Călăraşi. Până acum nu mai puţin de 39 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza gerului năprasnic şi a zăpezilor din ultimele două săptămâni.

Situaţia este în continuare critică în judeţele Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Buzău.

Codul portocaliu le-a dat cel mai mult de furcă angajaţilor CFR.

”Azi noapte am avut un tren blocat în gara Lehliu, cu circa 400 de persoane care au fost preluate cu 7 autobuze, s-a acrodat asistență, dimineață s-a reluat transportul” a amintit secretarul de stat Mihai Capră. ”Mai avem un tren blocat în localitatea C.A. Roseti, cu circa 700 de călători, a fost redirijat, va merge prin Tecuci către Bucuresti.”

Cazurile medicale au fost prioritatea zero a autorităţilor, dar și la acestea s-a ajuns cu dificultate.

”Sunt 32 de cazuri la care nu se poate ajunge, sau se va ajunge cu intarziere, 12 în Călărași, Ialomița, Vaslui,3 în Brăila. Totodata, erau 7 ambulanțe blocate cu dificultate de ajungere. Iar elicopterul din Iași, care poate ajunge în Vrancea, are ca prioritate să ajungă la gravidă și să încercăm să rezolvăm un caz de travaliu de ieri să-l aducem la spitalul din Vrancea” a anunțat subsecretarul de stat de la Sănătate Raed Aafat.

La rândul său, primul ministru interimar Cătălin Predoiu a precizat că în unele judeţe şi localităţi situația este critică.

”În mijlocul urgiei acţionează peste trei mii de angajaţi ai MAI, cu aproximatic o mie şase sute de autospeciale. De vreme ce codul portocaliu a fost prelungit până pe 8 februarie, la ora 20, numărul celor care se vor lupta cu forţele naturii poate fi suplimentat cu peste 9.200 de lucrători” a anunțat Predoiu.
 

Bilanț MAI 7.02

Embed: " />