Mai multe comune din judeţul Timiş au fost lovite de grindină. Bucăţi de gheaţă mari cât o minge de tenis au căzut din cer, spre disperarea localnicilor (VIDEO)

Mai multe comune din judeţul Timiş au fost lovite de grindină. Bucăţi de gheaţă mari cât o minge de tenis au căzut din cer, spre disperarea localnicilor (VIDEO)

Coşmarul adus de vremea severă pare că nu se mai sfârşeşte. O nouă rupere de nori a făcut prăpăd în vestul ţării. Pe lângă inundaţii sau ploi torenţiale, mai multe comune din judeţul Timiş au fost lovite de grindină, informează B1 TV. Bucăţi de gheaţă mari cât o minge de tenis au căzut din cer, spre disperarea localnicilor. La această oră se află în vigoare un cod galben de furtuni valabil pentru 12 judeţe din vestul ţării.

Scene înfricoşătoare s-au derulat în judeţul Timiş, afectat de codul portocaliu de inundaţii. Vremea s-a arătat necruţătoare, iar mai multe comune au fost lovite de grindină. Localnicii au privit neputincioşi cum bucăţile mari de gheaţă izbesc acoperişuri, geamuri, maşini sau culturi agricole.

A căzut grindină cât o minge de tenis. Bucăţile de gheaţă au distrus acoperişurile caselor, au îndoit tabla maşinilor şi le-au spart parbrizele.

Cea mai afectată a fost zona aflată la vest de Timișoara. Gheață de mărimea oului de găină a căzut atât la Săcălaz, cât și la Beregsău Mare. Grindină de mari dimensiuni a căzut și la Deta, acolo unde pompierii au intervenit pentru a degaja un copac doborât de furtună.

"Meteoriţii" îngheţaţi au lovit necruţător şi în localitatea Covaci. Mai mult, bucăţile de gheaţă au omorât două oi dintr-o turmă aflată în apropiere de localitatea Corneşti. Proprietarul le-a găsit fără suflare pe câmp. Omul e mulțumit că paguba nu a fost mai mare, având în vedere că în zonă a bătut gheața cu furie, iar mai multe mașini au fost avariate.

Motiv pentru care multi proprietari de autoturisme s-au vazut nevoiți să recurgă la măsuri drastice.

De altfel românii sunt extrem de inventivi când trebuie să îşi protejeze bunurile. Mai ales când vine vorba despre propriile maşini. De frica grindinei, mai mulţi români şi-au acoperit autoturismele cu tot ce le-a venit la îndemână, doar-doar vor reuşi să le ferească de gheața care cade din cer. De la plăpumi, la pături şi la cartoane legate cu sfoară, oamenii au apelat la tot felul de invenţii pentru a scăpa cu mașina intactă.