Mai multe persoane implicate în domeniul dreptului de muncă al imigranților, în vizorul procurorilor DNA

Mai multe persoane implicate în domeniul dreptului de muncă al imigranților, în vizorul procurorilor DNA
Foto: sibiu100.ro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, asupra unor persoane implicate în domeniul dreptului de muncă al imigranților.

Potrivit unui comunicat al DNA, Nastasia Iulia Constanța,  șef serviciu în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări a intrat în vizorul procurorilor pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență pentru urgentarea emiterii avizului favorabil corespunzător eliberării autorizației de muncă pe teritoriul României pentru un cetățean filipinez.

În același dosar și inspectorul principal în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, George Dan, a fost pus sub acuzare pentru luare de mită în formă continuată.

Conform procurorilor, în perioada mai 2012 – octombrie 2014, acesta a primit direct de la Pop Cătălin suma de cel puțin 2.200 euro pentru a soluţiona cu referate favorabile și prin întocmirea de alte documente favorabile, în legătură cu acordarea avizului final pentru 22 dosare ce le avea în lucru, cu privire la cetăţenii străini solicitanţi de autorizaţii de muncă pe teritoriul României.

„În aceeași cauză, cu privire la inculpații Pop Cătălin și Lu Jian You, cetățean chinez, cu reședința declarată în România, procurorii au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției, privind săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată (69 acte materiale), respectiv săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență în formă continuată (23 acte materiale) (comunicat nr. 1462/VIII/3 din 11 septembrie 2015)”, se mai arată în comunicatul DNA.

Ultima oră
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)
15:10 - 40 de români au rămas pe aeroportul din Barcelona. Țeapa care i-a lăsat „cu ochii în soare”
14:45 - Fast & Furious pe o autostradă din România: Un TIR, surprins în depășiri periculoase, cu 150 km/h (VIDEO)