Maramureș: O vilă a unui om de afaceri băimărean a fost mistuită de flăcări (VIDEO)

Maramureș: O vilă a unui om de afaceri băimărean a fost mistuită de flăcări (VIDEO)
Foto: facebook.com/pompierii.romani

Vila unui cunoscut om de afaceri din Maramureş a ars luni seară ca o torţă. Vecinii au văzut flăcările de pe geam, au alertat pompierii, însă intervenţia echipajelor ISU a fost cu atât mai grea cu cât, în zonă, apa are presiune foarte scăzută, informează B1 TV. Acoperişul s-a prăbuşit pur şi simplu în timpul intervenţiei. Proprietarii nu erau în casa, in momentul izbucnirii incendiului.

Vecinii au fost cei care au alertat autorităţile, după ce au văzut flăcările pe geam.

Vila aparţine omului de afaceri băimărean, Sorin Pop, cunoscut sub numele de Șoricelul. Din fericire, în momentul izbucnirii incendiului, nimeni nu se afla în casă. Intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă din cauza faptulul că în zonă, presiunea la apă e extrem de scăzută.

”Ne-am deplasat la fața locului cinci autospeciale cu apă și spumă, respectiv un echipaj de prim ajutor medical. Ajunși la fața locului incendiul era generalizat la întreaga locuință, se manifesta cu violență fără posibilități de propagare în vecinătăți. După aproximativ 30 de minute am reușit să localizăm incendiul”, a declarat Adrian Zah, de la ISU Maramureș.

Una dintre autospeciale a fost nevoită să ia apă de la un hidrant de la jumatate de kilometru distanţă. Cu toate eforturile, de vila faceristului s-a ales scrumul.

Potrivit jurnaliştilor de la actualmm.ro, de aproape 20 ani domeniul de pe Valea Usturoiului, aşa cum e cunoscută zona de către localnici, ar fi fost construit fără autorizație. Până şi Agenția de Protecție a Mediului a avut serios de lucru după ce cursul văii a fost mutat, iar un deal a fost ras de pe suprafața pământului. Presa locală mai scrie că proprietarul şi-a făcut de cap, a constuit fără să-i pese de natură, iar autorităţilor locale nu le-a păsat de daunele produse de afacerist.

Vilă mistuită de flăcări în Maramureș

Urmăriți B1TV.ro și pe