Marian Ceaușescu povestește cum a fost bătut cu brutalitate la Mineriadă: „Văd că la putere tot ăștia sunt, de asta stau în stradă pentru că în 1989 am avut un ideal” (VIDEO)

Marian Ceaușescu povestește cum a fost bătut cu brutalitate la Mineriadă: Văd că la putere tot ăștia sunt, de asta stau în stradă pentru că în 1989 am avut un ideal (VIDEO)
Sursa foto: captură video

Marian Moroșanu cunoscut în spațiul public drept Marian „Ceaușescu” a explicat  vineri seara în emisiunea Bună, România, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir cum a ajuns să primească drept poreclă numele fostului dictator.

Marian Ceaușescu, despre chinurile îndurate la Mineriadă

Acesta a precizat că încă dinainte de 1989 îl imita perfect pe Nicolae Ceaușescu. Celebrul protestatar a făcut în acest sens și o demonstrație în timpul emisiunii Bună, România.

Marian Ceaușescu a explicat că și-a început activitatea protestatară, nu în 2017, ci încă de pe data de 21 decembrie 1989, activitate continuată în timpul mineriadei. Atunci a fost bătut cu brutalitate de către mineri și arestat:

„Au venit anumite persoane din acest partid guvernare care era în 2017 și au zis că eu aș fi fost miner alături de Cozma. Nu era adevărat, eram arestat, am mâncat și bătaie, aveam 21 de ani. Am fost și împușcat pe 21 decembrie 1989. Pe data de 13 iunie dimineața când am fost arestat mi s-a dat drumul, pe 14 am fost iarăși arestat de la Piața Universității. Când am coborât din acel metrou o doamnă de bine a zis ăsta e Ceaușescu, au venit minerii m-au căsăpit.

A venit miliția, m-a dus la Secția 1, am stat din data de 14 până pe 15 iunie în acea secție toată noaptea mă scoteau afară să mă bată la buricele degetelor, palme, picioare de nu mai puteam. Când văd că la putere tot ăștia sunt, de asta stau în stradă pentru că în 1989 am avut un ideal”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)