Marian Sârbu a fost dat în judecată de ASF pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 56.000 de lei: Între timp, Mișu Negrițoiu, președintele ASF, l-a angajat pe Sârbu în funcția de consilier personal

Marian Sârbu a fost dat în judecată de ASF pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 56.000 de lei: Între timp, Mișu Negrițoiu, președintele ASF, l-a angajat pe Sârbu în funcția de consilier personal

Marian Sârbu, fost președinte al fostei Comisii de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), a fost dat în judecată în luna aprilie a acestui an de Autoritatea de Supraveghere Financiară. ASF vrea să recupereze de la Sârbu peste 56.000 de lei, prejudiciul realizat de acesta în patrimoniul CSSPP, structură care a fost absorbită de ASF, informează HotNews.ro, citând date obținute de la Tribunalul București. În acest context, Marian Sârbu a fost angajat din nou, în luna iunie, la ASF, în funcția de consilier personal al lui Mișu Negrițoiu, președintele Autorității.

Obiectul dosarului, care a fost înregistrat la Tribunalul Bucureși, pe 1 aprilie 2015, este ”acțiune în răspundere patrimonială”.

Potrivit sursei citate, reprezentanții ASF nu au dorit să precizeze ce prejudiciu vor să recupereze de la Marian Sârbu și au refuzat să facă alte comentarii.

Tribunalul București a transmis însă că ASF solicită de la Marian Sârbu suma de 56.433 lei, reprezentând prejudiciul realizat de acesta în patrimoniul fostei Comisii de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

De altfel, Curtea de Conturi arăta, în raportul său publicat în februarie 2015, că ASF nu a recuperat în 2013 peste 1,78 milioane lei – prime de căsătorie și de vacanță acordate în mod nelegal în 2012 angajaților fostei CSSPP.

Marian Sârbu a ocupat funcția de prim-vicepreședinte al ASF, după absorbția CSSPP de către Autoritate.

În iulie 2014, Sârbu a fost obligat să demisioneze, după ce Curtea Constituțională a decis că nu avea experiența necesară pentru a ocupa o astfel de funcție, numirea sa fiind declarată neconstituțională.

Ulterior, Marian Sârbu a fost numit de consul în Dubai, de către Guvernul Ponta, post din care a fost rechemat la cerere anul acesta, fiind apoi reangajat la ASF.