Marius Nistor, lider FSI ”Spiru Haret”: Am cerut desfiinţarea DNA fiindcă vrem să dispară metodele staliniste

Marius Nistor, lider FSI ”Spiru Haret”: Am cerut desfiinţarea DNA fiindcă vrem să dispară metodele staliniste
Foto: politicaromaneasca.ro

Marius Nistor, lider al Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret” a admis semnarea acordului între USL și mai multe federații sindicale, în care se prevede desființarea DNA, ANI și Curții Constituționale, menționând că se dorește desființarea metodelor staliniste.

Confirmarea a venit precipitat, după ce inițial a negat existența acordului, Nistor devenind agitat în timpul interviului acordat, scrie Adevărul. Apoi a explicat că se dorește desființare insttuțiilor menționate pentru pentru a le depolitiza.

„Da, am semnat documentul respectiv şi îmi asum respeonsabilitatea pentru cele cerute acolo” a spus Nistor.

„Susţin depolitizarea acestora fiindcă trebuie să dispară în totalitate metodele staliniste practicate de aceste instituţii” a mai declarat el.

Adevărul a publicat joi o înțelegere semnată între lideri USL și Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, prin care se stabilește desființarea tuturor instituțiilor de luptă împotriva corupției. (Vezi AICI documentele).

Mircea Dogaru, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, a confirmat de asemenea semnarea documentului, spunând că obiective menționate acolo au fost discutate separat cu liderii USL. (Detalii AICI)

Premierul Victor Ponta a recunoscut că a semnat doar un document de o pagină, fără obiectivele invocate.

Tags: