Marko Attila, Crinuța Dumitrean și Horia Simu, trimiși în judecată în dosarul ANRP 5 (VIDEO)

Marko Attila, Crinuța Dumitrean și Horia Simu, trimiși în judecată în dosarul ANRP 5 (VIDEO)

Crinuța Dumitrean, fostă șefă ANRP, Marko Attila, fost membru al comisiei Centrale de Despăgubiri, și economistul Horia Simu au fost trimiși în judecată într-un dosar ANRP cu prejudiciu de aproape 8 milioane de euro.

Procurorii DNA o acuză pe Crinuța Dumitrean de luare de mită și abuz în serviciu, pe Marko Attila de abuz în serviciu și pe Horia Simu de spălare de bani în formă continuată, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. Alături de ei au mai fost trimiși în judecată și alți inculpați. Marko Attila nu se află pe teritoriul României, deci va fi judecat în lipsă.

Marko Attila, Crinuța Dumitrean și Horia Simu, trimiși în judecată în dosarul ANRP 5

#DIRECT_ONE_3fnrql#

DNA susține că Simu, pe 22 octombrie 2009, a cumpărat cu 700.000 de euro, printr-un intermediar, drepturile litigioase ce priveau o suprafață de teren din municipiul Constanța. Ulterior, el ar fi apelat la mai mulți angajați ai societăților sale, dar și la persoane cu funcții de conducere din cadrul unor instituții publice pentru ca acestea să intervină la nivelul autorităților implicate și să obțină urgentarea obținerii despăgubirilor.

”Urmare a acestor demersuri, la data de 26 mai 2011, inculpații Dumitrean Crinuța Nicoleta, Mihai Cristian Sebastian, Baciu Remus Virgil, Vasilescu Oana, Bogdan Dragoș, Teodorescu Cătălin Florin și Marko Atilla Gabor, în calitate de președinte respectiv membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 247/2005 (privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente) și a altor prevederi legale, au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Dima Alin Horațiu, prin care, valoarea unui teren în suprafață de 25 hectare situat în municipiul Constanța (zona Brătianu – Anadalchioi) a fost stabilită la suma de 8.750.000 euro (35 euro/mp), echivalentul a 37.243.500 lei”, se arată în comunicatul DNA.

Aceasta ar reprezinta o supraevaluare a terenului respectiv cu suma de 7.715.000 euro, ceea ce ar provoca un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat. De asemenea, Horia Simu și alte persoane ar fi obținut beneficii în cuantum total de peste 32 de milioane de lei.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)