Masterplanul Cartierului pentru Justiție, finalizat. Care este zona în care se vor muta toate instituțiile din sistemul judiciar (VIDEO)

Masterplanul Cartierului pentru Justiție, finalizat. Care este zona în care se vor muta toate instituțiile din sistemul judiciar (VIDEO)
Foto: Ministerul de Justitie

Ministerul Justiției anunța finalizarea masterplanului Cartierului pentru Justiție, care presupune gruparea tuturor instituțiilor de justiție din Capitală într-un singur areal imobiliar.

Masterplanul Cartieruluipentru Justiție este gata

„Conceptul general urbanistic-arhitectural (Masterplan) a fost realizat de firmă Gensler- companie globală de design și arhitectură de talie internațională și nr. 1 mondial al anului 2019-în colaborare cu experți din cadrul Băncii Mondiale și Ministerul Justiției.

Totodată, Ministerul Justiției a lansat și procedura de licitație pentru realizarea Planului Urbanistic de Detaliu și a proiectării detaliate a Cartierului pentru Justiție”, se precizează în informarea ministerului.

„Cartierul pentru Justiție” reprezintă un obiectiv major de investiții, care va creă condițiile optime pentru accesul cetățenilor la actul de justiție.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Cartierul pentru Justiție” va fi lângă Biblioteca Națională a României

„Cartierul pentru Justiție” este localizat în vecinătatea Bibliotecii Naționale a României, pe bd. Mircea Vodă, în apropiere de zona Unirii.

Acesta va grupa spațiile destinate instanțelor de judecată, cât și a parchetelor de pe lângă acestea cu sediul în București (săli de judecată, arhive, birouri pentru judecători și procurori, grefieri, personal contractual și auxiliar, spații tehnice etc.), precum și a altor instituții din sistemul judiciar.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori