Medicii reacționează după ce deputatul “mitralieră” Rădulescu le-a cerut banii înapoi pentru că nu au votat PSD: ‘O rușine! O nerușinare fără margini!’

Medicii reacționează după ce deputatul “mitralieră” Rădulescu le-a cerut banii înapoi pentru că nu au votat PSD: 'O rușine! O nerușinare fără margini!'

Deputatul “mitralieră” Cătălin Rădulescu a revoltat lumea medicală după le-a cerut doctorilor să dea banii din măririle salariale înapoi, pentru că nu au votatPSD.

„O nerușinare fără margini”, spune un medic

„Eu îi rog pe medicii care au primit de 4 ori salariul să-l dea înapoi sau să plece din țară cum plecau până acum din cauza salariului, profesorii să meargă să muncească la fructe, că înseamnă că n-au fost mulțumiți de creșterile salariale, pensionarii la fel, să voteze USR. Fermierii să dea înapoi subvenția la USR pentru că oricum o să li se înapoi. Să vedem cum o să trăiască cu aceste partide”, a spus Cătălin Rădulescu.

„Era nevoie de așa ceva (de majorarea salariilor -n.r.), iar cel mai mult au simțit asta medicii rezidenți. Eu îmi aduc aminte că am început rezidențiatul cu 770 de lei salariu lunar. O rușine. Acum, să ieși, în calitate de politician, dar și ca absolvent de medicină, spunând că medicii ar trebui să dea salariile înapoi sau să plece din țară doar pentru că partidul tău a picat în jos la alegeri și țara dă un semnal puternic că nu-ți mai dorește formațiunea este o nerușinare fără margini. E, pe undeva, o recunoaștere că ai mărit salariile în scop pur electoral, să-ți asiguri bazin de votanți. E o constrângere. Dar nu mă mai miră nimic din ce vine de la astfel de specimene”, a declarat medicul Vasi Rădulescu.

Și profesorii s-au arătat extremd e revoltațid e declarația lui Rădulescu.

„Să mă duc la fructe? Domnul Rădulescu știe cât muncește un profesor? Nu 4, 5 sau 6 ore cât intrăm în clasă, ci 8, 10 ore pe zi pentru că noi trebuie să pregătim lecțiile și în plus avem multe alte activități extracuriculare. Îmi pare rău să vă spun, dar mulți nu înțeleg că fără educație o societate nu poate exista. Profesorul este omul care formează aptitudini și competențe pentru întreaga viață. Noi suntem cei care punem temelia profesiei, dar din păcate mulți nu înțeleg acest lucru. Cel mai bine ar fi ca domnul Rădulescu să facă altceva în afară de politică. Oricum nu avem salariile din Occident, ci ne asigurăm doar supraviețuirea”, a declarat profesoară din Ploiești, potrivit hotnews.