Medicul Beatrice Mahler: Pacienții fac o forma severă de COVID dacă au hipertensiune

Medicul Beatrice Mahler: Pacienții fac o forma severă de COVID dacă au hipertensiune
Sursa Foto: Europa Liberă

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”,a vorbit într-o intervenție telefonică la Digi24, despre afecțiunea care îi predispune pe români la forme grave de COVID-19, în contextul în care în ultimele zile, numărul celor infectați a crescut alarmant.

Hipertensiunea, o afecțiune periculoasă în cazul pacienților COVID

Medicul a vorbit despre hipertensiune, o afecțiune ușoară, trecută cu vederea de multe ori, dar care suferă mulți români și care reprezintă una dintre complicațiile care pune viața în pericol viața pacienților care se infectează și cu COVID-19.

Majoritatea au o vârstă medie, n-aș putea spune că sunt foarte tineri, însă cred că este important să nu fii bolnavindiferent de vârsta pe careo ai, pentru că e adevărat că marea majoritate au comorbidități, darsuprinzător este faptul că fac o forma severă de COVIDdacă au, de exemplu, ohipertensiunepe care, de regulă, și-o tratează și nu necesită spitalizare„, a spus medicul.

Specialista a vorbit și despre faptul că nicitinerii, fără alte boli nu sunt imuni la noul coronavirus și că se confruntă și cu astfel de cazuri, chiar dacă mai puține, însă mai greu de depășitdin punct de vedere emoțional.

„Sunt și astfel de pacienți, e adevărat că sunt mai puțini și cazurile sunt punctuale, însă aceste cazuri te impresionează pentru că poți să te gândești că, chiar dacă esti tânăr sau cineva din jurul tău este tânăr și fără comorbidități, poate să ajungă să necesite un pat de spital și asistență complexă” , a mai spus doctorița.

Urmează o perioadă dificilă, în care România ar putea intra în al doilea val pandemic

„Există riscul pe care îl prevedem cu totiisă crească numărul de cazuri, vedem tendința nu doar la noi, ci și în Europa. Europa a intrat într-un valdoi, probabil că și România se duce în această direcție.Din păcatenoi pornim în această direcție de pe o poziție care nu ne avantajează deloc, cu număr mare de cazuri, otoamnă care începeîn forță pentru România ca si număr de cazuri de COVID și care va impune măsuri suplimenataredacă vorbim de organizare spitalelelor și de pregătirea personalului.Va fi o toamnă extrem de dificilă și trebuie toți să punem umărul pentru respectarea măsurilor, a mai explicat medicul.