Medicul Răzvan Trancă, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare

Medicul Răzvan Trancă, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare
Foto: evz.ro

Medicul Răzvan Trancă a fost condamnat, miercuri, la patru ani de închisoare cu suspendare de instanţa supremă, fiind obligat să îi plătească Andreei Mocanu  daune morale în valoare de 50.000 de lei , informează agenţia Mediafax.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a aprobat definitiv recursul Parchetului Tribunalului Bucureşti şi pe cel al Andreei Mocanu, pacienta medicului acuzat, şi l-a condamnat la patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Mai mult, instanţa a hotărât că timp de doi ani Răzvan Trancă să aibă interdicţie de a alege şi a de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii publice, precum şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, notează sursa precizată.

Instanţa supremă l-a obligat pe medicul Trancă să îi plătească, pe lângă suma dată Andreei Mocanu şi suma de 10,000 de lei.

În 2007, Răzvan Trancă a fost acuzat de viol şi tentativă de omor de către Andreea Mocanu, o pacientă în vârstă de 17 ani, care a căzut de la etajul şase al blocului în care locuia doctorul.

Colegiul Medicilor din România i-a interzis acestuia în 2007 exercitarea profesiei medicale pe o perioadă de un an, iar după doi ani mai târziu, în 2009, reprezentanţii Spitalului „Grigore Alexandrescu” au hotărât ca Răzvan Trancă să nu mai profeseze în cadrul instituţiei.

La momentul acela medicul a contestat hotărârea in instanţă, iar în 15 iunie 2010 Tribunalul Bucureşti a obligat Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti să-l repună în funcţie. Însă membrii spitalului au atacat repunerea în funcţie al acestuia la Curtea de Apel Bucureşti, care pe 2 februarie 2011 a respins apelul.

Potrivit Mediafax, decizia poate fi contestată cu recurs la instanţa supremă.