Microsoft a dezvăluit versiunea finală a browser-ului Internet Explorer 9

Microsoft a dezvăluit versiunea finală a browser-ului Internet Explorer 9
Foto: techmagdaily.com

Microsoft a prezentat, luni, versiunea finală a Internet Explorer 9, anunță site-ul Memburn.

Cea mai nouă versiune a sistemului de navigare Internet Explorer este gratuită și a fost lansată pentru a egala facilitățile browserelor competitoare, respectiv Firefox și Google Crome.

„Lucrurile se vor schimba. Am lucrat alături de partenerii noștri și am făcut ca browser-ul să fie mai eficient. Este o zi bună pentru internet”, a declarat vice președintele Microsoft, Dean Hachamovitch, citat de sursa precizată.

Potrivit Memburn, Internet Explorer 9 va fi mai simplu de folosit, funcționalitatea sa va acoperi mai multe tipuri de aplicații și va oferi un serviciu avansat de Tracking Protection.

Microsoft a anuțat că versiunea beta lansată anul trecut a fost descărcată de un număr record de utilizatori, repesectiv 40 de milioane. Astfel că, majoritatea dintre utilizatori de Windows 7 deja folosesc noul browser.

Versiunea finală a browser-ului este programată să meargă doar pe Windows 7 și pe sistemele de operare Vista, însă nu și pe Windows XP.

Reprezentanții Microsoft au declarat că Internet Explorer 9 este un pas uriaș care aduce îmbunătățiri sistemului de notificări, căutărilor directe din bara de adrese și unităților grafice (video-urile se vor încărca mult mai repede) și nu în ultimul rând, aduce îmbunătățiri vitezei de care se vor bucura mulți utilizatori.