Mihai Necolaiciuc, audiat la sediul DNA

Mihai Necolaiciuc, audiat la sediul DNA
Foto: evz.ro

Fostul director al CFR este audiat de procurori, într-un dosar pentru deturnare de fonduri. Mihai Necolaiciuc a fost dus la sediul DNA.

Necolaiciuc a fost extrădat săptămâna trecută de autoritățile americane, adus în România de un avion de linie din Statele Unite.

Mihai Necolaiciuc, acuzat că a delapidat milioane de euro de la CFR, are mai multe dosare privind comiterea mai multor infracțiuni.

El a fost urmărit în Statele Unite aproape cinci ani, fiind judecat în lipsă, în trei dosare, care au fost instrumentate de DNA și în care au fost înregistrate prejudicii de peste 100 de milioane de euro.

Din 1998 Necolaiciuc ocupă funcția de director regional la CFR Iași, pentru ca în anul 2000 să fie promovat ca director al CFR, de actualul și fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, în timpul primului mandat al acesteia.

Afacerile lui Necolaiciuc au înflorit şi în mandatul social-democratului Miron Mitrea, succesorul lui Boagiu. În 2003, la finele mandatului său, Necolaiciuc lăsa în urmă, la CFR, o gaură de 111 milioane de euro, şi datorii de peste 500 de milioane de euro.

Mihai Necolaiciuc a fost trimis, pentru prima dată, în judecată pe 1 februarie 2008, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru un prejudiciu adus CFR, de peste 18 milioane de euro.

Citește
aici mai multe informații despre Mihai Necolaiciuc