Măicuțele de la Mănăstirea Hurezi, intoxicate cu ciuperci, în prima zi de Rusalii

Măicuțele de la Mănăstirea Hurezi, intoxicate cu ciuperci, în prima zi de Rusalii
Foto: captura video.

O familie din Suceava și două măicuțe de la Mânăstirea Hurezi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce, în prima zi de Rusalii, au consumat mâncăruri de ciuperci la lăcaşul de cult din Vâlcea, informează, luni, 13 iunie, autorităţile judeţene, citate de Agerpres.

Măicuțele au ajuns pe mâna medicilor

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au precizat că echipajele medicale au fost solicitate să intervină de persoane aflate la mânăstire şi care au început să se simtă rău la câteva ore după masa de seară, pregătită de măicuţele de la Horezu cu ciuperci pe care le-ar fi cules dintr-o zonă din apropiere.

„S-au prezentat două măicuţe şi o familie din Suceava, care au declarat că au consumat la masa de la ora 10,00 seara ciuperci culese din pădure. În jurul orei 2,00, au început să se simtă rău şi au solicitat ajutor medical.

Primele care au ajuns la spital au fost o măicuţă şi o tânără cazată la mânăstire, cu dureri de burtă, diaree, greaţă şi vărsături, la scurt timp sosind şi părinţii tinerei şi încă o măicuţă, cu aceleaşi simptome.

Persoanele respective au fost internate pe secţia Medicală şi sunt stabile în momentul de faţă”, a declarat medicul şef al UPU Vâlcea, dr. Florin Nicolae, relatează Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe