Mii de oameni au protestat în Piaţa Constituţiei din Capitală, în ziua moţiunii de cenzură

Mii de oameni au protestat în Piaţa Constituţiei din Capitală, în ziua moţiunii de cenzură
Foto: evz.ro

Mitingul de amploare programat să aibă loc miercuri în Piaţa Constituţiei a început la ora 12:00, aşa cum era stabilit. Până la ora 18:00, oamenii adunaţi în faţa Palatului Parlamentului şi-au strigat nemulţumirile legate de măsurile Cabinetului condus de Emil Boc, respectiv faţă de decizia premierului de a-şi angaja răspunderea pe noul Cod al Muncii. Liderii sindicali anunţau că la protest vor lua parte circa 50.000 de oameni, însă, în Piaţa Constituţiei s-au aflat între 8.000 şi 10.000 de protestatari.

Unii protestatari din ţară au plecat spre Bucureşti încă de marţi seară. Autocarele şi microbuzele care i-au adus pe sindicalişti au intrat în Capitală în jurul orei 9:00, pe autostrada A1 şi A2, DN1, DN2, DN6 şi Şoseaua Chitila. În faţa Parlamentului, manifestanţii sunt escortaţi de jandarmi şi poliţişti.

Mitingul a fost restricţionat între Bd.Unirii, de la intersecţia cu Bd. Regina Maria până la Piaţa Constituţiei şi Bd. Libertăţii, între Calea 13 Septembrie şi Bd. Naţiunile Unite.

Vezi textul moţiunii şi nemulţumirile Opoziţiei

Liderii sinciali i-au chemat pe toţi cetăţenii români pentru a protesta faţă de modificările aduse de Guvern la Codul Muncii şi asumate prin angajarea răspunderii. Se doreşte ca protestele să fie un sprijin în încercarea parlamentarilor din Opoziţie de a demite Guvernul, prin moţiunea de cenzură intitulată „Codul Boc – salarii mici, şomaj mare, firme falimentare”.

Miting în faţa Parlamentului

Liderii sindicali au avertizat că, dacă în urma mitingului nu li se vor rezolva cererile, vor declanşa o grevă generală.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că mainifestanţii pregătesc o surpriză în ceea ce priveşte pietrele despre care vorbea în urmă cu câteva săptămîni.

La protest au participat şi copreşedinţii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta.

Boc, în faţa unei noi moţiuni