Mii de oameni stau la coadă în ploaie pentru a ajunge la moaștele Sfintei Parascheva (VIDEO)

Mii de oameni stau la coadă în ploaie pentru a ajunge la moaștele Sfintei Parascheva (VIDEO)
Foto: gandul.info

Peste 50.000 de pelerini s-au închinat deja la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, în timp ce alte mii de persoane aşteaptă la rând, iar coada se intinde pe câțiva kilometri. Mai multe străzi din zona Catedralei Mitropolitane sunt închise, iar circulaţia prin centrul Iaşului e îngreunată.

În ciuda frigului, peste 50.000 de pelerini veniți din toate colțurile țării au ajuns la Catedrala Mitropolitana din Iași. Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, cozile depăşesc un kilometru. Oamenii spun că atingerea moaștelor Sfintei Parascheva le dă putere și îi ajută să treaca peste necazuri.

Oamenii au îndurat frigul, iar după rugăciuni, au dus lupta cu oboseala. Unora li s-a facut rău după ce au stat ore bune la coada spre altar.

„În 150 de situații a fost nevoie de intervenția personalului specializat pentru acordarea primului ajutor unor persoane în vârsta, cu probleme medicale. A fost nevoie în cinci situații să fie transportate la spital. Avem în continuare angrenați peste 500 de jandarmi, polițiști, personal din cadrul ISU pentru buna desfășurare a acestui eveniment religios”, a declarat Marius Țăranu de la gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău pentru B1 TV.

Moaştele vor rămâne în faţa catedralei din Iasi până pe 14 octombrie, când este sărbătorită Sfânta Parascheva. 

Mii de oameni stau la coadă în ploaie pentru a ajunge la moaștele Sfintei Parascheva

Urmăriți B1TV.ro și pe